Jasmin Klasilalla on meneillään viimeinen opintovuosi ammattioppilaitos Variassa Vantaalla. Kuva: Sini Pennanen
Leipuri-kondiittorin on oltava luova ja tarkka
Jasmin Klasila teki kakun Vantaan Laurin 20-vuotisjuhlanumeron kanteen.
Jasmin Klasila, leipuri-kondiittoriopiskelija, ammattioppilaitos Varia:
"Olin kakkosluokalla, kun piirsin kuvan, jossa minulla oli leipurinhattu päässä, ja sanoin haluavani leipuriksi. Olen tykännyt olla leipuri-kondiittorilinjalla. Tämä on minulle oikea ala. Työ on tarkkaa, mutta kuitenkin luovaa. Pitää olla sellainen, ettei luovuta, ja tehdä asiat loppuun asti.
Keväällä meillä on työssäoppimisjakso ja sitten valmistun. Unelmatyöni olisi sellaisessa paikassa, johon olisi helppo mennä joka aamu ja jossa olisi mielenkiintoista olla töissä.
Vantaan Laurin 20-vuotisjuhlakakkua varten piirsin varmaan 20 erilaista suunnitelmaa. Katsoin netistä kuvia ja päätin, että mäkimäinen kakku olisi kiva. Opettaja ehdotti, että voisin maalata siihen karamellivärillä maiseman. En ollut koskaan tehnyt tämän mallista kakkua. Sisällä on kakkupohja, kaakaokreemiä ja aprikoosihilloa."
Katso Vantaan Laurin näköislehdestä, millainen kansi kakusta syntyi.
Jaa tämä artikkeli: