null Lempeät keholliset ryhmät odottajille ja vauvan saaneille alkavat pian – kasvokkain on helpompi tutustua kuin somessa

Vauva tulossa -ryhmään mahtuu kahdeksan osallistujaa.

Vauva tulossa -ryhmään mahtuu kahdeksan osallistujaa.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Lempeät keholliset ryhmät odottajille ja vauvan saaneille alkavat pian – kasvokkain on helpompi tutustua kuin somessa

Samassa elämäntilanteessa olevat voivat vaihtaa kokemuksia.

Uusi odottajien ryhmä ja ensivauvaryhmä alkavat pian Herttoniemen seurakunnassa. Varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Koivulintu, millaisia ryhmiä ne ovat?

– Molemmat ovat kehollisia ryhmiä. Vauva tulossa -ryhmässä voimme käsitellä monipuolisesti odottamiseen, synnyttämiseen, vanhemmaksi valmistautumiseen ja parisuhteeseen liittyviä teemoja. Soitamme kaikille ilmoittautuneille ja kuulostelemme heidän toiveitaan.

– Olen toiselta ammatiltani rentoutushoitaja. Teemme ryhmässä joko matolla tai tuolilla pieniä raskauteen sopivia venytyksiä, avaavia ja lempeitä. Myös ensivauvaryhmässä otamme kehollisuuden mukaan venyttelynä tai vauvan massukipuja helpottavana hierontana.

Onko Herttoniemen seurakunnassa toiminut ennen tällaisia ryhmiä?

– Viime keväänä vedin pikkuruista odottajien läsnäryhmää. Kaikki vauvat ovat jo syntyneet, mutta pidämme edelleen yhteyttä someryhmässämme tiistaikuulumisten merkeissä.

– Ensivauvaryhmä on uusi. Siellä voidaan jutella esimerkiksi vanhemmaksi kasvamisesta, varhaisesta vuorovaikutuksesta ja parisuhdeasioista.

Mikä on ryhmän anti verrattuna somen vertaistukeen?

– Palautteen perusteella livenä kohtaaminen ja läsnäolo on antoisampaa. Oikeita aikuisiän ystävyyssuhteita syntyy helpommin. Kärrylenkkikavereitakin löytyy vauvojen synnyttyä paremmin, koska on fyysisesti tavattu ja jaettu jotain.

Tällaisia ryhmiä ei ole tarjolla paljon, varsinkaan maksutta. Uskaltaako ryhmään tulla, jos jännittää kristinuskoa eikä koe itseään kovin kristityksi?

– Kyllä uskaltaa, kunhan ei ole ihan allerginen henkisyydelle ja hengellisyydelle. Odottajien ryhmää ohjaa kanssani pappi Stina Huima.

– Ryhmät perustuvat lempeyteen ja itsensä kuunteluun – oli kyse sitten fyysisestä, psyykkisestä tai hengellisestä olemisesta, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Koivulintu.

– Ryhmät perustuvat lempeyteen ja itsensä kuunteluun – oli kyse sitten fyysisestä, psyykkisestä tai hengellisestä olemisesta, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Koivulintu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vauva tulossa -illoissa tutustutaan muihin samalla alueella asuviin vauvan odottajiin

Ajankohtaista Hyvä elämä

Helsinkiläisillä Pitäjänmäen ja Huopalahden kirkoilla järjestetään Vauva tulossa -iltoja, joissa keskustellaan odotukseen ja synnytykseen liittyvistä teemoista.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.