Mielipide: Liputus koulujen alkamispäivänä

Koulut alkoivat Helsingissä torstaina 9. elokuuta. Koulujen alkamispäivää, joka kunnittain vaihtelee, oli edellisvuoden tapaan suositeltu sisäministeriön toimesta liputuspäiväksi. Silti ainoastaan harvoissa paikoissa ainakin Helsingissä Suomen lippu tuntui liehuvan.

Erityisesti ihmettelen, että lippu puuttui juuri kouluilta itseltään. Samoin se puuttui esimerkiksi kirkoilta, vaikka esimerkiksi seurakunnat tekevät myös koulujen kanssa yhteistyötä.

Taloudellinen ajattelu on ilmeisesti erilaisissa organisaatioissa vedetty maksimiin: tällainen ”ylimääräinen” liputuspäivä maksaa liikaa samalla, kun huolto on lähes kaikkialla muutenkin ulkoistettu huoltoyhtiön tehtäväksi. Silti olisi odottanut, että koulujen alkamispäivänä edes kouluissa ja seurakunnan kiinteistöissä olisi liputettu.

Mielipiteen kirjoittaja on postinjakaja, talonmies Helsingistä.