null Lisää yhteistyötä!

Tiia Ojantausta.

Tiia Ojantausta.

Lisää yhteistyötä!

Tiia Ojantausta, 16-vuotias lukiolainen Kuninkaanmäestä, kysyy. Anneli Kihlström, 44-vuotias luokanopettaja ja Hakunilan seurakunnan luottamushenkilö Itä-Hakkilasta, vastaa.

Mikä sai sinut lähtemään ehdolle seurakuntavaaleissa?

 

 

— Alun perin se, että olin ihan tavallinen seurakunnan jäsen ja olin ollut mukana esimerkiksi äiti-lapsipiireissä. Aloin miettiä, että mihin ne seurakunnan rahat oikein menevät, kun niin usein puhutaan siitä, että ei ole rahaa tai resursseja tehdä jotakin. Rahankäyttö alkoi kiinnostaa.

Osaatko sanoa, onko Hakunilassa tarpeeksi erilaisia vapaa-ajanviettopaikkoja ja -tapoja nuorille?

 

 

— Mitä meillä täällä nyt onkaan… Hakunilan nuorisotila, Kolohonka, Paalupuisto, Vaaralan kirkko… Urheiluseurat ovat aktiivisia. Uskoisin, että nuoret löytävät tekemistä, jos ovat itse aktiivisia. Hakunilan mahdollisella uudella ostarilla pitäisi olla edelleen oma tila nuorille. Seurakuntien pitäisi vähentää tiloja säästösyistä ja pelkään, että Vaaralan kirkko joutuu silmätikuksi. Jos siitä pitää luopua, se olisi suuri menetys, sillä siellä toiminta pyörii nuorten voimin.

Millaisin keinoin voitaisiin entisestään parantaa nuorten ja kirkon yhteistyötä?

 

 

— Äänestysikärajan laskeminen on hyvä juttu. Seurakunnalla on erilaisia kerhoja, mutta en tiedä, miten ne tavoittaisivat ne nuoret, jotka eivät ole niin aktiivisia. Itä-Hakkilassa, Länsimäessä ja Hakunilassa on kyläpäiviä, joissa seurakuntakin on mukana. Kyläpäivät ovat myös nuorille verkostoitumispaikkoja.

 

Jaa tämä artikkeli: