null Tarvitaanko uutta uskonpuhdistusta? Mikä on Suomen vastuu pakolaisista? Seniorifoorumilla puidaan monenlaisia teemoja

Seniorifoorumin kahveilla voi vaihtaa kuulumisia toisten eläkeläisten kanssa.

Seniorifoorumin kahveilla voi vaihtaa kuulumisia toisten eläkeläisten kanssa.

Ajankohtaista

Tarvitaanko uutta uskonpuhdistusta? Mikä on Suomen vastuu pakolaisista? Seniorifoorumilla puidaan monenlaisia teemoja

Tuomiokirkkoseurakunnan ja Kansan Raamattuseuran järjestämä Seniorifoorum vetää keskiviikkoisin Agricolan kirkon kryptan täyteen eläkeläisiä.

Seniorifoorum kokoaa keskimäärin 350 aktiivista eläkeläistä keskiviikkoisin Agricolan kirkon kryptaan. Usein sali käy liian pieneksi, ja silloin koko joukko siirtyy luennon ajaksi kirkkosaliin.

Tänä syksynä senioreille löytyy kosolti kiinnostavia aiheita ja puhujia, joita osallistujat itse ovat saaneet ehdottaa. Ideoita kerätään kryptan aulassa olevaan laatikkoon. Moni ehdotus päätyy ohjelmaan sellaisenaan.

– Olemme pyrkineet ajankohtaisiin ja erityyppisiin luentoaiheisiin. Teemat ovat niiltä elämänalueilta, joista ihmiset tuntuvat pitävän, kertoo seniorirovasti Ensio Klemi.

Luentoja eri aiheista

Syksyn ensimmäisillä luennoilla keskitytään ikääntyviä ihmisiä askarruttaviin terveysongelmiin. Joka kolmas yli 65-vuotias ja joka toinen yli 85-vuotias kaatuu ainakin kerran vuodessa. Kaatumisalttius lisääntyy liikkumiskyvyn heiketessä ja hoivan tarpeen kasvaessa. Moni miettii, mitä voi itse tehdä pysyäkseen paremmin pystyssä. Projektipäällikkö Saija Karinkanta UKK-instituutista kertoo kaatumisen vaaratekijöistä ja ennaltaehkäisystä keskiviikkona 13.9.

Miltä tuntuu, kun puoliso kysyy ensimmäisen kerran, kuka minä olen tai kun itse en enää muista, mihin autoni parkkeerasin? Voiko elintapoihin vaikuttamalla ehkäistä muistin heikkenemistä? Aiheesta luennoi 20.9. neurologian erikoislääkäri Kati Juva.

Myöhemmin syksyllä käsitellään uskonnon roolia yhteiskunnassa. Islamin haasteesta puhuu kansliapäällikkö Päivi Nerg. Suurlähettiläs ja SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila pohtii luennollaan, mikä on Suomen vastuu maailman hädästä, kun sodat ja nälkä ajavat pakolaiset etsimään turvapaikkaa. Luterilaisuuden juurille palaa teologian tohtori Kari Kuula aiheellaan Lutherin parhaat löydöt. Helsingin tulevalta piispalta Teemu Laajasalolta kysytään, tarvitaanko uutta uskonpuhdistusta. Seniorifoorumin syksyn tarkempi ohjelma löytyy nettisivuilta.

Luvassa teatteria ja juhlagaalaa

Seniorifoorumin toiminnan ydin muodostuu yhdessäolosta, luentotilaisuuksista ja retkistä. Agricolan kirkolta lähdetään kulttuuritapahtumiin ja -kohteisiin eri puolille maata, joskus myös meren yli Tallinnaan. Tänä syksynä matkataan muun muassa Mustion kartanoon ja Kouvolan teatteriin katsomaan Satumaa-esitystä sekä Tampereen Oopperan juhlagaalaan. Matkanjohtajina toimivat Ensio Klemi ja Tellervo Lankinen.

Seniorirovastit Klemi ja Matti Amnell pyrkivät toiminnassa ystävällisyyteen ja uusien tulijoiden huomioimiseen.

– Toivomme, että tulijat oppivat tuntemaan ainakin kaksi pappia Helsingissä, joiden luokse voi tulla keskustelemaan Seniorifoorumilla, Klemi toteaa.

Tuomiokirkkoseurakunnan ja Kansan Raamattuseuran järjestämällä Seniorifoorumilla alkaa tänä syksynä 11. toimintavuosi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Erkki ja Ritva Hakala ovat tahtoneet olla yhdessä kohta 60 vuotta – näin se sujuu

Hyvä elämä

Laita kännykkä pois ja anna toiselle vapaus kulkea, neuvoo konkaripariskunta.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.