Lukupiirin pyörittäjä
Katja Jalkanen haluaa jakaa lukukokemuksensa.

Katja Jalkanen haluaa jakaa lukukokemuksensa.

Lukupiirin pyörittäjä

Katja Jalkanen ja Hanna Pudas: Rivien välissä – kirjablogikirja. Avain 2013. Katja Jalkasen kirjablogi osoitteessa: luminenomena.blogspot.fi.


Katja Jalkasen, 40, kirjablogi sai alkunsa hänen ollessaan hoitovapaalla. Lasten nukkuessa päiväunia äidillä oli taas aikaa rakkaalle lukuharrastukselleen.

Nyt viisivuotias Lumiomena-blogi vetää puoleensa noin 15 000 lukijaa joka kuukausi.

– Kun aloin käydä kommentoimassa muiden blogeja, oma bloginikin rupesi saamaan kävijöitä, Katja kertoo.

Kustannustoimittajana työskentelevä Katja on myös kirjoittanut yhdessä Hanna Pudaksen kanssa kirjan Rivien välissä – kirjablogikirja.

– Aktiivisia kotimaisia kirjablogeja on runsaat sata, hän arvioi.

Katja käyttää bloggaamiseen viitisen tuntia viikossa. Työmatkat Jokivarresta Lauttasaareen taittuvat julkisilla kulkuneuvoilla, joten silloin on aikaa lukea. Bloggaaminen hoituu Pikkukakkosen aikaan tai lasten mentyä nukkumaan.

– Fyysinen lukupiiri sitoo tiettyyn aikaan ja paikkaan. Blogata voi silloin kuin itselle sopii.

Muutamasta kirjabloggaajasta on tullut Katjalle myös läheinen ystävä. Yksi kutsui hänet häihinsä. Katja on saanut kommentteja blogiteksteistään myös kirjailijoilta itseltään sekä blogiin että sähköpostiviesteinä.

Kirjoja Katja sanoo lukevansa enemmän kuin ennen, mutta laatutietoisemmin.

– Nykyisin minun on helpompi jättää kesken kirja, joka ei kiinnosta. Kustantamot lähettävät minulle aika paljon kirjoja. Lukuvalintojani ohjaa kuitenkin oma kiinnostukseni. Hyviä lukuvinkkejä olen saanut muilta bloggaajilta.

Näin Katja rentoutuu: ”Kirjabloggaaminen on minulle hengähdyshetki lapsiperheen arjen keskellä.”
 

Jaa tämä artikkeli: