null Lyhtykulkue tuo valoa pimeyteen ja johdattaa teatteriin Laajasalossa

Ohjaaja Markku Arokanto toimii myös Pyhän Martin legenda -näytelmän kertojana.

Ohjaaja Markku Arokanto toimii myös Pyhän Martin legenda -näytelmän kertojana.

Lyhtykulkue tuo valoa pimeyteen ja johdattaa teatteriin Laajasalossa

Pimeää marraskuun iltaa voi viettää porukalla näytelmän, lyhtykävelyn ja makkaranpaiston merkeissä.

Markku Arokanto, olet käsikirjoittanut ja ohjannut pienoisnäytelmän Pyhän Martin legendasta. Se esitetään Martin nimipäivän aattona 9.11. Laajasalon Stansvikin kartanon pihalla, jonne yleisö saapuu lyhtykulkueena illan pimeydessä. Mutta kuka ihmeessä oli Pyhä Martti?

– Pyhä Martti oli roomalainen sotilas 300-luvulla. Hän taittoi viimeisestä leipäpalastaan puolet, leikkasi puolet viitastaan ja antoi ne kerjäläiselle, jota kaikki muut pilkkasivat. Hän kääntyi kristityksi, totaalikieltäytyi aseista älä tapa -käskyn vuoksi ja joutui vankilaan. Tarina on ajankohtainen tänäkin päivänä.

Näytelmä on osa Martinpäivän tapahtumia Kruunuvuorenrannassa. Miksi uudessa kaupunginosassa alettiin viime vuonna viettää Martinpäivää?

– Tarkoituksena on synnyttää alueelle yhteisöllisyyttä. Martinpäivää ovat järjestämässä monet Laajasalon toimijat, ja Roihuvuoren seurakunta on tapahtuman pääjärjestäjä. Ajatuksena on tuoda valoa marraskuun pimeyteen. Lyhtyjä on askarreltu lokakuussa leikkipuistossa.

Kerro vähän enemmän näytelmästä.

– Se on vaellusnäytelmä, joka alkaa lyhtykulkueena Koirasaarentien ja Gunillantien risteyksestä. Esityspaikka on Stansvikin kartanon puistoalue. Kaupunki häämöttää taustalla. Olemme ikään kuin kaupungin muurien ulkopuolella, jonne hylkiöt joutuivat Pyhän Martin aikana.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: