Eira Serkkola -haulla löytyi 215 hakutulosta.

1. Kommentti: Lopetetaan lasten hankkiminen ja muu eläminen, niin loppuvat päästötkin

Tehokkaimpien ilmastotekojen lista on takaperin luettuna pahimpien ilmastosyntien lista.

22.08.2019

2. Taiteiden yö täyttää monet Helsingin kirkot musiikilla torstaina 15.8.

Kaupunkilainen voi bongata kirkoista myös poikkitaiteellisen messun, lastenohjelmaa, keskustelutilaisuuksia ja rukouksen syli-illan.

09.08.2019

3. Anna Rautalinko virkistyy Tuomasmessussa: ”Meininki on iloinen olematta hilpeä”

Vielä on kesää jäljellä, samoin kesäisiä Tuomasmessuja sunnuntai-iltaisin Mikael Agricolan kirkossa.

25.07.2019

4. Tuomiokirkon krypta on huippusuosittu näyttelytila – nyt vetää italialainen taidekeramiikka

Giuseppe Liberatin näyttely Maan kaikuja on avoinna Helsingissä vielä kolme päivää.

19.07.2019

5. Suomen ensimmäinen riparielokuva on nyt purkissa, mutta ensin piti häätää kyy kappelista

Eden kuvattiin alkukesästä Espoon seurakuntien kurssikeskuksessa Kirkkonummella. Teattereihin elokuva on tulossa kesällä 2020.

18.07.2019

6. Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

17.07.2019

7. Yksinäisyys ja mielenterveysongelmat nousevat kesällä pintaan Palvelevassa puhelimessa

Vantaan seurakuntayhtymä päätti lopettaa yhteistyön Palvelevassa puhelimessa ensi vuonna. Porvoo lopettaa tänä vuonna ja Espoo lopetti jo. Puhelimet ovat silti kuumina koko maassa.

15.07.2019

8. Tunnustukseton hauta-alue kiinnostaa vain harvoja pääkaupunkiseudulla – tuhkan sirottelu luontoon kasvattaa suosiotaan ja sukuhautoja käytetään, jos tilaa on

Honkanummen ja Kellonummen hautausmailla on tunnustukseton hauta-alue, jonka oli tarkoitus palvella muun muassa pääkaupunkiseudun uskonnottomia. Alueille on haudattu hyvin vähän ihmisiä 12 toimintavuoden aikana.

10.07.2019

9. Kirkoissa soi kaiken kesää – Helsingissä on tarjolla 107 pääsymaksutonta Urkukesän konserttia ja 12 Metrolla musiikkiin -konserttia

Kesäiltana tai keskellä päivää voi piipahtaa kirkkoon kuulemaan ihan erilaista musiikkia kuin tavallisesti.

31.05.2019

10. Eläkkeelle jäävä huippukanttori Seppo Murto: ”On kauhea ajatus, että kirkko olisi viihdelaitos”

Seppo Murto alkoi laulaa Helsingin tuomiokirkon urkuparvella pikkupoikana. Hän on tehnyt samassa kirkossa 34 vuoden uran, joka huipentuu helluntain kuoromessuun ja Urkukesän avajaiskonserttiin.

29.05.2019

11. Lauttasaarelainen palomies aikoo soutaa 900 kilometriä Kööpenhaminasta Helsinkiin – vene siunataan kotikirkossa

Kilpasoutajana tunnettu Jari Saario viettää kolme viikkoa nousematta maihin.

22.05.2019

12. Kajauta Suvivirsi Sunrise Avenuen Osmo Ikosen kanssa Senaatintorilla

"Suvivirrestä tulee aina mieleen, että nyt alkaa loma," Ikonen sanoo.

21.05.2019

13. Pyydä puutarhuri lainaan Honkanummen hautausmaan ympäristöpäivässä

Samalla reissulla voit osallistua opastetulle kävelykierrokselle, rakentaa linnunpöntön tai ostaa huutokaupasta todella ison roska-astian.

07.05.2019

14. Mechelininkadun remontti huipentuu katujuhlaan, johon Töölön seurakunta hankki pääesiintyjäksi Palefacen

Töölöläiset juhlivat lauantaina 11.5. alueensa pääkadun peruskorjauksen valmistumista – tietysti kadulla. Alueen asukkaat ja yhteisöt järjestävät juhlaohjelman vapaaehtoisvoimin.

06.05.2019

15. Missä aiot juoda iltapäiväkahvisi 9.5.? Silloin Suomessa yritetään järjestää maailman suurin Reilun kaupan kahvitauko

Tavoitteena on lyödä Ruotsin ennätys, eli yli puoli miljoonaa kahvittelijaa. Melkein kaikki Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat käyttävät Reilun kaupan kahvia. Ainakin Mikaelin seurakunta osallistuu ennätyskahvitteluun.

26.04.2019

16. Kommentti: Jos äänestän uudelle kansanedustajalleni menolipun Brysseliin, aikooko hän edes mennä europarlamenttiin?

Vaalikarja haluaa tietää, kenelle äänensä antaa. Tuplaehdokkaat hämärtävät peräkkäisiä eduskunta- ja eurovaaleja.

24.04.2019

17. Lähde Puotilan kyläjuoksulle Yhteisvastuun hyväksi – ”Lenkin saa mennä vaikka potkupyörällä tai kävellen”

Puotilan kappelin pihalta löytyy lenkkiseuraa ja reitin varrelta saa energiatankkausta.

24.04.2019

18. Nyhtökauraa ja kristillistä toivoa: Paavalinkirkossa tartutaan hiljaisella viikolla ilmastonmuutokseen

Isosti ilmastosta -tapahtumaan 17.4. mahtuu bibliodraamaa, taidetta, keskustelua, ruokaa, musiikkia ja iltamessu.

10.04.2019