Eira Serkkola -haulla löytyi 271 hakutulosta.

1. Lähes 900 pääkaupunkiseudun koululaista käy seurakuntien iltapäiväkerhoissa – vanhemmat kehuvat toimintaa

Helsingin ja Vantaan seurakuntien iltapäiväkerhoissa käy eka- ja tokaluokkalaisia sekä erityisen tuen oppilaita. Espoon seurakunnat eivät järjestä iltapäiväkerhoja.

09.09.2020

2. Teetä ja kahvia, englantia ja suomea – Malmin seurakunnan ystävyyskahvilassa voi tutustua eri kieltä puhuviin naapureihin

Koronarajoitukset sulkivat uuden monikulttuurisen kahvilan Pihlajamäen kirkolla maaliskuussa, mutta nyt kahvila avaa taas ovensa torstai-iltaisin.

07.09.2020

3. Malmin kirkolla voi nyt ladata sähköauton ja lahjoittaa samalla Yhteisvastuukeräykselle

Seurakunnan parkkipaikalle asennettu latausasema on ensimmäinen, joka sijoittuu kirkon kylkeen. Jokaisesta latauksesta Yhteisvastuukeräys saa lahjoituksen.

04.09.2020

4. Poliittinen murha Bulevardilla ja muita historian käänteitä – Ilari Korpikoski opastaa Helsingin kävelyfestivaalin kierroksia

Kolmatta kertaa järjestettävä Helsingin kävelyfestivaali tarjoaa lähes sata opastettua kävelykierrosta eri teemoista.

28.08.2020

5. Yhteensattuma Kingston Wall -paidan kanssa edelsi artistivalintaa: Meri Vahtera laulaa syksyn ensimmäisessä Pop-messussa

Pop-messuissa on kuultu hyvin erilaisia ja yllättäviäkin artistivieraita. Töölön kirkossa pidettävässä iltamessussa kuullaan solistilta kolme kappaletta.

25.08.2020

6. Vielä ehtii nähdä mestari Bertel Gardbergin suunnittelemia kirkkohopeita Helsingissä

Gardbergin elämäntyönäyttely on esillä Tuomiokirkon kryptassa 13.9. asti.

24.08.2020

7. Korona-aika toi Helsingin tuomiokirkkoon kokeilujen kesän – käy ilmaisella opaskierroksella tai testaa kirkon omaa kahvisekoitusta

Korona on muuttanut kaikkia asioita, myös Tuomiokirkonmäen kesäaikaa. Ulkomaalaiset turistiryhmät puuttuvat, ja Senaatintorille on noussut ravintolapöytien ja aurinkovarjojen saaristo myyntikojuineen.

24.07.2020

8. Myllypurossa pakataan ja roudataan yli tuhat ruokakassia joka päivä – tätä on korona-ajan ruoka-apu

Moni keväällä lomautettu on kutsuttu takaisin töihin, mutta ruoka-avulle on silti kova tarve. Esimerkiksi Matteuksenkirkolla käy joka arkipäivä 400–600 ihmistä noutamassa ruokakassin.

17.07.2020

9. Lauttasaaren kirkon remontin hinta-arvio nousi 2,5 miljoonaa euroa – töiden toivotaan alkavan loppukesästä

Lauttasaaren kirkon pitkään odotettu ja esteitä kohdannut remonttihanke eteni eilisiltana yhteisessä kirkkoneuvostossa.

29.05.2020

10. Kirkoissa soi sittenkin: kesällä pääsee Urkukesän maksuttomiin päiväkonsertteihin

Keskustan suurissa kirkoissa on helppo pitää turvavälit.

28.05.2020

11. Tämä kolahti: Ex-ministeri Jari Lindström toivoi, että perussuomalaiset jättäisivät ”Raamatulla heittelyn” vähemmälle – siitäkös puoluetoverit suuttuivat

Kuinka rasvanahkaduunarista tuli ikävien päätösten syntipukki, työttömien kiusaaja ja duunarin vihollinen numero yksi – vai tuliko?

27.05.2020

12. Rippikoulut mullistuivat koronakeväänä – tällaisia uusia ratkaisuja Kannelmäen seurakunnassa mietitään

Leirejä voidaan puolittaa väljyyden takaamiseksi. Päivärippikouluun saatetaan lisätä ryhmiä. Riskiryhmäläiset voivat tarvita etäopetusta.

19.05.2020

13. Kolmekymppinen Lilian Forsblom on ollut kummitäti jo 14 vuoden ajan: ”Kummin tehtävä on kunnia-asia”

Tänä keväänä myös kummitäti on jännittänyt, miten käy vanhimman kummilapsen rippileirin ja konfirmaation.

18.05.2020

14. Helsinki-apu laajenee tukemaan lapsiperheitä ja 75–80-vuotiaita

Soitot 75–80-vuotiaille koronapandemian riskiryhmäläisille alkoivat torstaina 7.5. Lapsiperheet saavat neuvontaa omasta numerostaan.

08.05.2020

15. Iltapäiväkerhojen hakuaikaa on jatkettu 8.5. asti – missä pieni koululaisesi viettää iltapäivänsä syksyllä?

Myös seurakuntien järjestämiin iltapäiväkerhoihin haetaan Helsingin kaupungin kautta.

04.05.2020

16. Kommentti: Mansikanpoiminta ei ole työkokeilua, vaan kovaa työtä

Marja- ja vihannestilat tarvitsevat pikaisesti kausityövoimaa. Yli 30 000 suomalaista on hakenut maatiloilta töitä. Mihin tässä tarvitaan palkkatukea ja työkokeilua?

30.04.2020

17. Sovelluskehittäjä Anssi Pehrsson koodasi vapaaehtoistyönä Vantaan seurakunnille ohjelman ruoka- ja asiointiapuun: ”Tämä on minun tapani auttaa”

Pian käyttöön otettavalla sovelluksella asiointi- ja ruoka-apu saadaan rullaamaan entistä paremmin.

30.04.2020

18. Viidettä viikkoa yksin kotona – Pauli Löija pysyy tiukasti eristyksissä, koska kuuluu koronaviruksen riskiryhmään

– Vaikka olen fyysisesti täysin yksin, henkisesti en ole yksin, Pauli Löija kertoo puhelimessa.

21.04.2020

19. Perhetoiminta jatkuu YouTubessa ja puhelimessa – Pitäjänmäen seurakunnan paketti tuo lasten pääsiäisen kotiin postiluukusta

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Sanna Yli-Koski-Mustosen mielestä kirkon tehtävä on tarjota perheille toivoa ja tukea koronaepidemian aikana.

07.04.2020

20. Helsinki-avussa on soitettu yli 10 000 puhelua – asiointipyyntöjä jo satoja

Yhteydenotto ja välittäminen ovat ilahduttaneet ikäihmisiä, vaikka akuuttia avuntarvetta ei olisikaan.

03.04.2020