Eira Serkkola -haulla löytyi 242 hakutulosta.

1. Sopii ihmiselle, joka on kiinnostunut hyvinvoinnistaan – arkiretriitissä ei sulkeuduta viikonlopuksi maailmalta

Aikaa hiljentymiseen ja ajatustenvaihtoon löytyy arjesta ja osallistuja voi rakentaa retriitin osittain kotiinsa.

13.02.2020

2. Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kiipeää Tuomiokirkon saarnastuoliin: ”Vallan vahtikoirat voisivat kertoa enemmän hyvän ketjuista”

Helsingin seurakunnissa on alkanut keskustelujen kevät, josta yhteiskunnallisten vaikuttajien saarnat ovat yksi esimerkki.

10.02.2020

3. Riittääkö tutkittu tieto elämän ohjenuoraksi? Kyllä ja ei, sanoo tutkimustiedon hyödyntämistä selvittänyt yliopiston ex-kansleri Kari Raivio

Kari Raivio on tehnyt valtioneuvostolle selvityksen siitä, miten tutkittua tietoa voitaisiin parhaiten hyödyntää poliittisessa päätöksenteossa. Hän luennoi 6.2. aiheesta Töölön seurakunnan Fokus-tilassa Triplan kauppakeskuksessa.

04.02.2020

4. Kuinka tehdä tulosta Yhteisvastuukeräyksessä? Parhaiden seurakuntien keräyspäälliköt kertovat keinoistaan

Keräävä seurakunta saa tuotosta viidesosan, jopa tuhansia euroja, jonka voi käyttää paikallisesti keräyksen teeman mukaiseen kohteeseen.

29.01.2020

5. Espoon seurakuntien ja kaupungin pitkä yhteistyö perheneuvonnassa päättyy nykymuodossaan hankintalain vuoksi – asiakkaita on jonoksi asti

Verovaroin toimivan julkisyhteisön osallistuminen kilpailutukseen ei ole yksinkertainen asia, vaikka kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä palvelun laatuun.

20.01.2020

6. Lähde kummilapsen kanssa lätkämatsiin – kummipeliin saa lippuja alennetulla hinnalla

”Kummin ei tarvitse olla lahja-automaatti, vaan tärkeintä on viettää aikaa kummilapsen kanssa. Kummipelillä teemme asian helpoksi", sanoo nuorisotyönohjaaja Juuso Perilä.

09.01.2020

7. Nuorten Talo avattiin Kalliossa – yli satavuotiaassa puutalossa saa hengata, opiskella, hiljentyä, kokata ja pelata

Taloon ovat tervetulleita kaikki 15–25-vuotiaat nuoret vakaumukseen, taustaan tai elämäntilanteeseen katsomatta.

08.01.2020

8. Lähde seimikävelylle – Helsingin jouluseimet ovat esillä loppiaiseen asti

Jouluseimiä voi ihailla Helsingin Aleksanterinkadun varrella sekä muutamassa kirkossa ja kappelissa.

17.12.2019

9. Jouluna saunaan, paljuun ja yhteiselle aterialle – monessa kirkossa vietetään aattoa yhdessä

Jouluohjelma on suunniteltu yhdessä helsinkiläisten kanssa.

16.12.2019

10. Pop up -puurojuhlissa Malmin ja Viikin kirkoilla kattila on kuumana koko päivän, kyytipoikana glögiä ja tarinoita

Malmin ja Viikin kirkoilla yhdistetään pienten porukoiden joulujuhlat samaan päivään ja kutsutaan puuron ystävät laajemminkin mukaan.

05.12.2019

11. Seurakunta vie lapset sisäleikkipuistoon joulun alla – kaikilla perheillä ei ole varaa pääsylippuihin

Vanhemmat saavat omaa aikaa, lapset leikkiaikaa. Kädenojennus joulun alla on kirkolta uusi kokeilu.

02.12.2019

12. Sanna Sorsa rakentaa seimikylän olohuoneeseen – leijonaperhe saa pennun aina jouluyönä

Seimikylään sisältyy hartautta, hauskanpitoa, realismia ja leikkimistä.

25.11.2019

13. Lapsikuolleisuus on puoliintunut – YK:n lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin 30 vuotta sitten

Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin YK:ssa 30 vuotta sitten. Mitä sopimuksella on saatu aikaan?

20.11.2019

14. ”Riittääkö ymmärrystä niille, joilla ei mene niin hyvin?” – SAK:n Jarkko Eloranta puhuu Työn messussa, vaikkei ole kirkon jäsen

Työn messuilla on pitkä perinne. Taustalla on seurakuntien yhteiskunnallisen työn ja ay-liikkeen yhteistyö.

18.11.2019

15. Keskellä kuhinaa lauletaan hiljaa rukouksia tuhannen vuoden takaa – meditatiivinen messu on mietiskelyn tekemistä näkyväksi

Kallion kirkossa vietetään joka keskiviikko hiljaista rukouslaulumessua. Kuka tahansa saa tulla ennen messua harjoittelemaan lauluja osana esilaulajien ryhmää.

12.11.2019

16. Koululainen ja hänen perheensä voivat oppia suomea uudenlaisessa läksykerhossa

Roihuvuoressa aloittavaan perheläksykerhoon etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

28.10.2019

17. Töölön seurakunnan ”monitoimikeskus” ja ”hiljaisuuden keidas” aukeaa kauppakeskus Triplassa

Pasilan Mall of Tripla avautuu 17.10. Samalla avautuu Töölön seurakunnan tila, jota voi varata myös perhejuhliin.

10.10.2019

18. Hävikkiruokapadat höyryävät arkipäivisin Matteuksenkirkolla – joskus kuormasta löytyy yllätyksiä, kuten täplärapuja

Snellu Café tarjoaa työharjoittelupaikkoja nuorille, yhteisöllistä ruokailua ja hävikin hyödyntämistä.

07.10.2019