Eira Serkkola -haulla löytyi 234 hakutulosta.

1. Jouluna saunaan, paljuun ja yhteiselle aterialle – monessa kirkossa vietetään aattoa yhdessä

Jouluohjelma on suunniteltu yhdessä helsinkiläisten kanssa.

16.12.2019

2. Pop up -puurojuhlissa Malmin ja Viikin kirkoilla kattila on kuumana koko päivän, kyytipoikana glögiä ja tarinoita

Malmin ja Viikin kirkoilla yhdistetään pienten porukoiden joulujuhlat samaan päivään ja kutsutaan puuron ystävät laajemminkin mukaan.

05.12.2019

3. Seurakunta vie lapset sisäleikkipuistoon joulun alla – kaikilla perheillä ei ole varaa pääsylippuihin

Vanhemmat saavat omaa aikaa, lapset leikkiaikaa. Kädenojennus joulun alla on kirkolta uusi kokeilu.

02.12.2019

4. Sanna Sorsa rakentaa seimikylän olohuoneeseen – leijonaperhe saa pennun aina jouluyönä

Seimikylään sisältyy hartautta, hauskanpitoa, realismia ja leikkimistä.

25.11.2019

5. Lapsikuolleisuus on puoliintunut – YK:n lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin 30 vuotta sitten

Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin YK:ssa 30 vuotta sitten. Mitä sopimuksella on saatu aikaan?

20.11.2019

6. ”Riittääkö ymmärrystä niille, joilla ei mene niin hyvin?” – SAK:n Jarkko Eloranta puhuu Työn messussa, vaikkei ole kirkon jäsen

Työn messuilla on pitkä perinne. Taustalla on seurakuntien yhteiskunnallisen työn ja ay-liikkeen yhteistyö.

18.11.2019

7. Keskellä kuhinaa lauletaan hiljaa rukouksia tuhannen vuoden takaa – meditatiivinen messu on mietiskelyn tekemistä näkyväksi

Kallion kirkossa vietetään joka keskiviikko hiljaista rukouslaulumessua. Kuka tahansa saa tulla ennen messua harjoittelemaan lauluja osana esilaulajien ryhmää.

12.11.2019

8. Koululainen ja hänen perheensä voivat oppia suomea uudenlaisessa läksykerhossa

Roihuvuoressa aloittavaan perheläksykerhoon etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

28.10.2019

9. Töölön seurakunnan ”monitoimikeskus” ja ”hiljaisuuden keidas” aukeaa kauppakeskus Triplassa

Pasilan Mall of Tripla avautuu 17.10. Samalla avautuu Töölön seurakunnan tila, jota voi varata myös perhejuhliin.

10.10.2019

10. Hävikkiruokapadat höyryävät arkipäivisin Matteuksenkirkolla – joskus kuormasta löytyy yllätyksiä, kuten täplärapuja

Snellu Café tarjoaa työharjoittelupaikkoja nuorille, yhteisöllistä ruokailua ja hävikin hyödyntämistä.

07.10.2019

11. Tanssitaiteilija Mirva Keski-Vähälä ohjaa läsnäoloon ja hengittämiseen – Naisten päivässä rentoutuminen on suotavaa

Oulunkylän kirkon Naisten päivässä hellitään hartiahieronnalla, herkuilla ja hengenravinnolla. Lapsille voi myös varata hoitopaikat luentojen ja työpajojen ajaksi.

26.09.2019

12. Nuoret vetävät seurakunnissa maksuttomia kerhoja pienemmilleen, mutta Timo Toriseva panee isätkin pelaamaan sählyä

Seurakuntien kerhoissa voi harrastaa vaikkapa pehmomiekkailua ja ruoanlaittoa. Myös ohjaajat oppivat paljon.

23.09.2019

13. Piispantalon alakerrassa Bulevardilla opetellaan puhumaan sujuvammin suomea

Puhutaan suomea -klubilla jonkin verran suomea osaavat voivat harjoitella ja oppia uutta toivomistaan aiheista.

20.09.2019

14. ”Ei ole helppoa uskoa Jumalaan, joka ottaa oman lapsen pois” – Lapsensa menettäneiden messussa saa surra yhdessä

Kuolleiden lasten muistopäivänä 23.9. messua vietetään ensimmäisen kerran Helsingissä.

17.09.2019

15. Suomen Supernanny Pia Penttala, miten vanhemman kannattaa keskustella lapsen kanssa tunteista?

Televisiosta tuttu Pia Penttala tietää, miten lapsen itsetuntoa voi vahvistaa.

12.09.2019

16. ”Viljelijät pelkäävät, että ostaja lopettaa kaupat heti, kun jokin rike tulee ilmi” – 20-vuotias Reilu kauppa vaalii laatua ja menestyy markkinoilla

Suomen hallitusohjelmaan kirjattu yritysvastuulaki toisi ihmisoikeuskriteerit laajemminkin mukaan kauppaan.

05.09.2019

17. Pitkäaikaissairas tai omainen, lähde tuulettamaan tuntojasi

Paavalin seurakunnassa alkaa kokoontua tukiryhmä pitkäaikaissairaille ja heidän omaisilleen.

26.08.2019

18. Kommentti: Lopetetaan lasten hankkiminen ja muu eläminen, niin loppuvat päästötkin

Tehokkaimpien ilmastotekojen lista on takaperin luettuna pahimpien ilmastosyntien lista.

22.08.2019