Malmin kirkossa soi klezmer
Klezmer näyttää esimerkiksi tältä. Philip Holm kontrabassossa, Karoliina Paunonen haitarissa ja Mayim Alpert laulajana esiintyivät aiemmin Temppeliaukion kirkossa.

Malmin kirkossa soi klezmer

Perjantaina 14.9. järjestetään Malmin kirkossa pienimuotoinen klezmer-festivaali. Ohjelmassa on paitsi musiikkia, myös tanssia ja juutalainen ateria.

Klezmer on Itä-Euroopan juutalaisten musiikkia, jota on soitettu perinteisesti häissä ja muissa juhlissa. Klezmer on saanut vaikutteita Balkanin musiikkiperinteestä ja romanimusiikista. Vanhassa suomalaisessa iskelmämusiikissa kuuluu klezmerin kaikuja, esimerkiksi Olavi Virran Eeva ja Laila Kinnusen Pojat ovat vanhoja klezmer-sävelmiä.

Malmin kirkolla vietetään perjantaina 14.9. juutalaisen hääjuhlan muotoon perustuvaa klezmer-iltaa, jossa musiikin lisäksi voi nauttia myös tanssista ja ruoasta. Illan ohjelmasta vastaa Helsinki Klezmer Kapelye johtajanaan Eva Jacob.

Liput klezmer-iltaan maksavat kymmenen euroa, niitä voi ostaa ovelta.