null Seurakuntien kuorot kutsuvat uusia laulajia – kuorolaiset kehuvat yhdessä laulamista silloinkin, kun siihen ei tuntuisi olevan arjessa aikaa

Leppävaaran seurakunnan kanttori Outi Noponen innostaa kokeilemaan kuorossa laulamista. Hän itse johtaa Kuoro kaikille -kuoroa, lapsikuoro Havinaa ja Lauluyhtye Kuisketta.

Leppävaaran seurakunnan kanttori Outi Noponen innostaa kokeilemaan kuorossa laulamista. Hän itse johtaa Kuoro kaikille -kuoroa, lapsikuoro Havinaa ja Lauluyhtye Kuisketta.

Ajankohtaista

Seurakuntien kuorot kutsuvat uusia laulajia – kuorolaiset kehuvat yhdessä laulamista silloinkin, kun siihen ei tuntuisi olevan arjessa aikaa

Kiinnostaako gospelkuoro, kamarikuoro tai kuoro ihan matalalla kynnyksellä? Moniin seurakuntien kuoroihin pääsee mukaan, vaikka ei olisikaan aiempaa kokemusta, sanoo kanttori Outi Noponen.

Seurakunnissa on paljon kuoroja. Miten pääsen niihin mukaan, Leppävaaran seurakunnan kanttori ja kolmen kuoron johtaja Outi Noponen?

– Kannattaa tulla rohkeasti mukaan kokeilemaan. Jos kuoroon on erillinen koelaulu, kuoronjohtajan kanssa on hyvä sopia koelaulusta. Esimerkiksi lapsikuoroon tai Kuoro kaikille -kuoroon voi hyvin tulla mukaan saapumalla vain paikalle harjoituksiin. Siitä se sitten lähtee. Aluksi voi tuntua jännältä, mutta jo muutaman harjoituskerran jälkeen porukka, johtaja, laulut ja musiikki alkavat tuntua tutummilta.

Jos liityn kirkon kuoroon, maksaako se?

– Seurakuntien kuorot ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Mahdollisista harjoitusleireistä tai vastaavasta saattaa tulla pieniä kustannuksia.

Laulaminen ja ylipäätään musiikki tekee tutkitusti hyvää ihmiselle.

- Kanttori ja kuoronjohtaja Outi Noponen

Onko kaikkiin kuoroihin pääsyvaatimukset?

– Ainakin Espoon seurakunnista löytyy todella monenlaisia kuoroja: eri-ikäisille, eri taitotasoa edellyttäviä, eri musiikkityylejä tekeviä ja erilaisilla sitoutumisen asteilla toimivia. On tavoitteellisesti työskenteleviä kamarikuoroja ja erittäin matalalla kynnyksellä toimivia Kuoro kaikille -tyyppisiä kuoroja, joihin voi liittyä, oli ääni kuinka ruosteessa tahansa tai vaikka säännöllisiin harjoituksiin olisi vaikea sitoutua. On lauluyhtyeitä, kirkkokuoroja, gospelkuoroja, nuorten kuoroja, muskari- ja lapsikuoroja. Kannattaa tutkia ja tutustua kuoroihin seurakunnan nettisivuilla. Monilla kuoroilla on myös omia Facebook-sivuja ja some-tilejä, joista voi saada etukäteen selville, millaisesta porukasta kyse ja millainen meininki kuorolla on. Kaikki kuorot ovat aina erilaisia, koska erilaiset ihmiset tekevät kuorosta juuri tietynlaisen porukan.

Jos naapuriseurakunnassa on kiinnostava kuoro, voinko liittyä siihen?

– Tottakai. Yhdessä seurakunnassa ei voi olla kaikkea mahdollista, mutta jostain päin Espoota ja pääkaupunkiseutua voi löytyä juuri se kuoro, jota kaipaat. Meiltä kanttoreilta kannattaa myös kysellä vinkkiä sopivista kuoroista pääkaupunkiseudulla. Autamme mielellämme etsinnässä.

Miten laulaminen vaikuttaa ihmiseen?

– Laulaminen ja ylipäätään musiikki tekee tutkitusti hyvää ihmiselle. Useimmilla on siitä omakohtaista kokemusta. Kuoroni laulajat puhuvat usein siitä, miten voimaannuttavaa yhdessä laulaminen on. Että väsytti työpäivän jälkeen tulla treeneihin, ja olisi ollut vaikka mitä muuta arjen kiirettä kotona, mutta tässä selviää ehkä kuitenkin kaikesta. Laulaminen saa meissä jotain liikkeelle, niin mielessä kuin kehossa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.