null Maria Ylipää laulaa timpurin muijasta pääkaupunkiseudun kirkoissa

Kiertueiden välissä Maria Ylipää levytti joulusinkun.

Kiertueiden välissä Maria Ylipää levytti joulusinkun.

Maria Ylipää laulaa timpurin muijasta pääkaupunkiseudun kirkoissa

UMOn ja Ylipään repertuaariin kuuluvat myös perinteiset joululaulut.

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää, onko ollut kiire viime aikoina?

– Olen tehnyt kirkkokeikkoja Jukka Leppilammen ja Marzi Nymanin kanssa, ja minulla on ollut kuvauspäiviä Luottomies-komediasarjan jouluspesiaaliin. Viime viikolla olin tekemässä musikaalikonserttia Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Finlandiatalossa oli romanssimusiikin konsertti ja ensi viikolla alkaa UMO big bandin kanssa joulukonserttikiertue.

– Niin, ja Aasi ja timpurin muija -joulusinkku julkaistiin viime viikolla. Tekstin on kirjoittanut Heimo Hatakka ja sävellyksen on tehnyt Leppilampi. Tässä joululaulussa on aika erilainen ja inhimillinen kulma Marian suulla kerrottuna: raskaana navetassa Betlehemissä.

Kuinka tuttu kirkko on sinulle?

– Kirkko on minulle tosi kotoinen paikka. Isäni on kanttori-urkuri. Kanttorila, kirkko ja hautausmaa ovat olleet lapsuuteni ympäristöjä. Kirkko on minulle vähän sama kuin teatteri. Näissä kahdessa paikassa tunnen, että saan vapaasti olla sitä mitä olen, vaikka kirkko instituutiona ei aina tarjoakaan sellaista vapautta, joka minulle edustaa ihmisyyttä ja elämää.

Mitä joulukonsertissa kuullaan?

– Konserteissa kuullaan suomalaista, ruotsalaista, norjalaista ja amerikkalaista musiikkia. Aasi ja timpurin muija on mukana. Tuoretta joulumusiikkia on myös Anna-Mari Kähärän sävellys Ilpo Tiihosen runoon Likainen enkeli. Klassikoista esitetään ainakin O Holy Night, Silent Night ja Go Tell It on the Mountain. Leonard Cohenin Hallelujah sopii jouluun, vaikkei se perinteinen joululaulu olekaan.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi