null Martinlaaksossa heitetään hyvästit ostarille

Timo Saarinen muutti Martinlaaksoon ensimmäisen kerran 1970-luvun puolivälissä. Silloin ostarissa oli uutuudenhohtoa. Kuva: Saara Vuorjoki

Timo Saarinen muutti Martinlaaksoon ensimmäisen kerran 1970-luvun puolivälissä. Silloin ostarissa oli uutuudenhohtoa. Kuva: Saara Vuorjoki

Hyvä elämä

Martinlaaksossa heitetään hyvästit ostarille

Timo Saarisen mielestä tärkeintä on, että palvelut eivät karkaa kauas.

Timo Saarinen, Martinlaakson Asukasyhdistyksen puheenjohtaja:

"Muutin Martinlaaksoon ensimmäisen kerran 1970-luvun alkupuolella vaimoni ja poikani kanssa. Vuonna 1970 valmistuneessa Martinkeskuksessa oli tuohon aikaan paljon liikkeitä. Oli uutta, että kaupat sijaitsivat keskuksen läpi kulkevan käytävän varrella. Poikamme kävi pienenä seurakunnan kerhossa Martinkeskuksessa sijaitsevassa Martinristissä, ja viime vuonna juhlimme siellä pojanpojan rippijuhlia. Muutimme vaimoni kanssa uudelleen Martinlaaksoon vuonna 2000.

Asukasyhdistyksemme ei lähtenyt vastustamaan Martinkeskuksen purkamista, mutta halusimme, että täällä on jatkossakin kauppa. Sellainen on nyt asuntorakentamisen lisäksi suunnitelmissa. On hyvä, ettei vanhusten tarvitse lähteä hakemaan maitoa radan toiselta puolelta. Tarvitsemme Martinlaaksoon lisää asukkaita, jotta palvelut säilyvät. Terveysasema on meinattu viedä ja yhteispalvelupiste menetettiin. Ymmärrän toisaalta myös heitä, joita vanhan ostarin purkaminen harmittaa."

Jäähyväiset Martinkeskukselle -tapahtuma su 25.9. klo 12–21 Martinkeskuksessa (Laajaniityntie 2). Konsertissa esiintymässä mm. Amorphis (akustinen), Wigwam Revisited, Sir Elwood Duo ja lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.