null Mehuasemalla valmistaudutaan vuoden kiireisimpiin viikkoihin

Riikka Pietilä pitää miehensä Kimin kanssa mehuasemaa Vantaan Sotungissa. Kuva: Sirpa Päivinen

Riikka Pietilä pitää miehensä Kimin kanssa mehuasemaa Vantaan Sotungissa. Kuva: Sirpa Päivinen

Mehuasemalla valmistaudutaan vuoden kiireisimpiin viikkoihin

Paras omenamehu syntyy, kun sekoittaa keskenään eri lajikkeita.

Riikka Pietilä, mehuaseman pitäjä:

"Minun ja mieheni Kim Pietilän pitämä mehuasema on toiminut Sotungissa kolme vuotta. Sitä ennen toimimme Helsingissä. Tänä syksynä porukkaa on käynyt toistaiseksi ihan sopivasti, ei vielä jonoksi asti. Kiireisin aika alkaa syyskuussa.

Kun tulee tekemään omenoistaan mehua, pitää katsoa, että omenat ovat pestyjä tai muuten puhtaita ja terveitä. Omenat eivät myöskään saa olla liian kypsiä. Kun siemenet ovat osittain tummia, omena on sopivan kypsä mehustettavaksi.

Monenlaisista omenoista saa mehua. Nyt tuodaan valkeaa kuulasta, mutta myöhemmin kypsyvistä syysomenoista saa usein todella paljon mehua. Parasta mehua saa, kun sekoittaa eri lajikkeita.

Minimimäärä, jonka otamme puristettavaksi, on 15 kiloa omenoita. Jotkut yrittävät tulla pienemmän satsin kanssa, esimerkiksi seitsemän kilon. Kyllä me sellaisetkin setit puristetaan, jos joku on raahautunut tänne metsän keskelle. Keskimäärin ihmisillä on mukanaan pari, kolme muovipussillista omenoita kun he tulevat."

Heikinlaakson mehuasema (Kuusikorvenkuja 5) on auki ma–pe klo 17–20, la klo 10–15, 5.9. alkaen ma–pe klo 12–19, la klo 10–15.

Jaa tämä artikkeli: