null Kerettiläinen: Rukouksesta apua kra- ja rahapulaan

Kerettiläinen: Rukouksesta apua kra- ja rahapulaan

Jumalallinen väliintulo toimii paremmin pastorin pankkitilillä kuin BB-talossa.

Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras. Hampaita on kuulemma kasvanut tekohampaiden tilalle Sanan ja rukouksen illoissa, ja rippileirillä telottuun isovarpaaseen on lakannut sattumasta.

Parasta aikaa BB-talossa on uskovainen mies, joka ilmeisesti joko ei ole vanhurskas tai jonka rukous ei ole harras, sillä kovista yrityksistä huolimatta hän ei ole onnistunut helpottamaan kämppäkavereidensa krapulapäänsärkyä rukouksen voimalla.

Paremmin kävi helsinkiläiselle hevipastorille, joka rukoili rahahuoliinsa helpotusta, ja tuota pikaa tilille ilmestyi yli puoli miljoonaa euroa. Kiitollinen kirkonmies kuittasi velkojaan maksetuksi sitä vauhtia, että maallinen oikeus rätkäisi taivaallisten tulojen johdosta kavallustuomion.

Meidän Herramme muurahaisen muille rahoille löytyi luonnollinen selitys. Rahat maksaneessa seurakuntayhtymässä oli sattunut fiba, mikä kirkon nykyisessä taloushallintojärjestelmässä on hyvinkin luonnollista.

Rukousvastauksille usein löytyy luonnollinen selitys. Tapana on todeta, että on se silti rukousvastaus. Hevipastorin tapauksessa Jumala olisi kyllä saanut toimia huolellisemmin ja peitellä rukous­vastauksen jäljet paremmin. Nyt tuli monelle paha mieli.

 

Kirjoittaja on fiktiivinen väärinajattelija.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: