null Kerettiläinen: Eräs lääkärikansanedustaja tarvitsee kakkakuopan

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Eräs lääkärikansanedustaja tarvitsee kakkakuopan

Onko valtiopäivähenkilöllä varusteidensa joukossa pieni lapio, jolla hän kaivaa ulosteitaan varten kuopan?

Poliisi tutkii kristillisteokraattisen puolueen lääkärikansanedustajan twiittiä, jossa hän ihmettelee kirkon osallistumista Pride-tapahtumaan. Kansanedustajaa harmittaa, koska kirkon oppiperusta Raamattu ei sovi yhteen häpeän ja synnin kanssa, mitä sateenkaaritapahtuma ilmeisesti edustaa.

Jos Raamattua luetaan kirjaimellisesti, pitää tiedustella myös, onko valtiopäivähenkilöllä varusteidensa joukossa pieni lapio, jolla hän kaivaa ulosteitaan varten kuopan? Vessahädän yllätettyä eteen saattaa tupsahtaa erikoinen näky, jossa ABC-aseman vessan sijaan henkilö edustaa kansaa kökkimällä pusikossa lapion kanssa.

Vaatetuksessakin pitää olla tarkkana, ettei joudu elämään häpeän ja synnin kanssa. Kahta erilaista lankaa ei pidä käyttämän, joten suosittelen kansanedustajalle juuttisäkkiä.

Myös ruokailun kanssa pitää uskossaan varman olla varovainen, sillä kirkon oppiperustan eli Raamatun mukaan heikkouskoinen syö vain kasviksia. Onneksi eduskunnan lounaslistalta löytyy härkis-iskenderin lisäksi myös kalkkunamureketta. Lihaton lokakuu on sentään jo takanapäin.


Kirjoittaja on fiktiivinen väärinajattelija.


Edit 4.11.19: Lisätty kirjoittajan kuvaus ja poistettu kuvittajan nimi, koska moni erehtyi luulemaan sitä kirjoittajan nimeksi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Päivi Räsänen saa tukea: Evankelisen Allianssin ihmisoikeusryhmä vetoaa sanan- ja uskonnonvapauden puolesta

Ajankohtaista

Allekirjoittajien mielestä sanan- ja uskonnonvapautta kavennetaan, mikäli viranomaiset ryhtyvät arvioimaan Raamatun tulkintaa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.