null Meidän kerhossa

Markus Hägblom, 10.

Markus Hägblom, 10.

Meidän kerhossa

Joka viikko Vantaalla kokoontuu noin viisikymmentä seurakuntien varhaisnuorten kerhoa. Vantaan Lauri tutustui muutamaan ja oppi, mikä on bofferi ja minkä bändin musiikki soi bändikerhossa.

 Markus Hägblom, 10.

Tikkurilan seurakunnan ilmailukerhossa Kartanonkoskella on muun muassa tutustuttu lähetyslentäjien työhön, rakennettu lennokkeja ja käyty retkillä.

— Me käytiin lentämässä lentosimulaattorilla ja sitten Malmin lentokentän lennonjohtotornissa. Lentosimulaattorissa oli kivaa, mutta lennonjohtotornissa vähän tylsää, Markus kertoo. Didan käy Hakunilan seurakunnan kokkaus- ja puuhailukerhossa Länsimäen kirkolla.

Didan Ahmed, 8.

— Olen täällä nyt neljättä kertaa. Tykkään ruuanlaitosta ja leipomisesta, joskus autan äitiäkin kotona, Didan kertoo. Heikki on soittanut kitaraa pari vuotta ja käynyt Korson kirkon bändikerhossa viime syksystä.

Heikki Kemppainen, 11.

— Täällä oppii hyvin soittamaan. Viimeksi ollaan opeteltu soittamaan AC/DC:n Back in Black, omasta bändistä haaveileva Heikki kertoo.

Basistina on Leevi Rantala. Lumon painisalissa kokoontuu tyttöjen temppukerho. Kristiina innostui mangasta lukemalla sarjakuvia ja opettelee nyt piirtämistä mangakerhossa Myyrmäen kirkolla.

Siiri Kalliomäki, 8.

— Yleensä me pelataan jotakin, kuten Kaikki polttaa kaikkia -peliä. Joskus tehdään temppuja, opetellaan vaikka spagaattia. Hauskinta on se, kun ollaan pimeässä sokkoa. Ei mua pelota siinä yhtään, Siiri vakuuttaa.

Kristiina Tarkkala, 11.

— Täällä piirretään ja jutellaan. Ohjaajat neuvoo, jos tarvitsee opastusta. Mä oon tullut ehkä vähän paremmaksi piirtäjäksi täällä, Kristiina arvioi. Pyry käy Kytöpuiston koululla sählykerhossa, mutta tykkää pelata sählyä myös kouluaikana ja kavereiden kanssa.

Pyry Liimatainen, 9.

— Joskus täällä tulee hiki, joskus ei. Maalivahtina en ole koskaan, sillä me pelataan täällä aina tyhjiin maaleihin, Pyry sanoo. Aaro käy bofferi- eli pehmomiekkailukerhossa Hämeenkylän kirkolla.

Aaro Mutka, 7.

— Meillä on erilaisia leikkejä niin kuin kirkkistä ja aarteen ryöstöä ja sitten ihan vapaata taistelua.

Kerhossa on riehakas meno, mutta miekat ovat onneksi pehmeitä.

— Kerran tuli miekasta päähän, mutta se oli vahinko, Aaro tunnustaa.

 

Löytyisikö täältä sinulle kerho?

 

Jaa tämä artikkeli: