null Mielipide: Asumis- ja hätämajoitusyksiköihin tarvitaan lisää valvontaa turvallisuuden takaamiseksi

Puheenvuorot

Mielipide: Asumis- ja hätämajoitusyksiköihin tarvitaan lisää valvontaa turvallisuuden takaamiseksi

Tuetun palvelun asumisessa ja hätämajoitusta tarjoavissa yksiköissä henkilökunta tekee parhaansa asumisen ja kohtaamisen onnistumiseksi. Asunto-Ensin asunnot ovat monelle loppuelämän koti.

Asunto-Ensin malli on kansainvälistäkin tunnustusta saanut pitkäaikaisasunnottomuutta vähentävä ja poistava asumisratkaisu.  Siitä huolimatta väliaikaista asumista tai yöpymistä tarjoavissa kohteissa koetaan usein turvattomuutta ja jopa pelkoa tilanteissa, joissa esimerkiksi ostetaan ja myydään päihteitä.

Joissakin yksiköissä valvonta on puutteellista, ja asukkaat kokevat väkivaltaa tai sen uhkaa. Joissain yksiköissä myös olosuhteet (sähkö, vesi, lämpö, hygienia, sisäilmaongelmat) ovat puutteellisia.

Olemme huolissamme yksiköissä ja majoituksissa asuvien hädänalaisessa asemassa olevien henkilöiden mielenterveyttä uhkaavista vaaroista, terveydestä ja hyvinvoinnista. Näihin paikkoihin tulee lisätä valvontaa turvallisuuden takaamiseksi.

VAHTI ry (Vantaan Asunnottomien Hyvinvoinnin tuki ry) esittää, että asumisyksiköissä asuvien terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi järjestetään tehostettua valvontaa ja myös ennalta ilmoittamattomia valvontakäyntejä.


Ulla Pyyvaara
VAHTI ry, sihteeri, asumisneuvoja
Tiina Tuomela
VAHTI ry, puheenjohtaja, erikoislääkäri

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.