null Mielipide: Erityislapsia ei voi lakaista maton alle

Mielipide: Erityislapsia ei voi lakaista maton alle

Tutkija Vienna Setälä-Pynnönen puhuu käsittämättömän tietämättömästi erityislapsista artikkelissa, jossa hän kommentoi lastenhoitoon liittyviä väitteitä yhteiskuntatieteiden, evoluutiobiologian ja genetiikan asiantuntijana. Tuskin hän tekee sitä tahallaan.

Setälä-Pynnösen mukaan "on muotia sanoa, että lapsella on tietynlainen tila". Hän sanoo myös, että "Tulevien sukupolvien kannalta olisi parempi ajatella, että kaikki lapset ovat erityisiä ilman diagnoosejakin". Nämä kommentit kertovat vain siitä, että Setälä-Pynnösellä ei ole minkäänlaista taitoa, tietoa, kokemusta tai ymmärrystä siitä, mitä erityislapsella oikein tarkoitetaan.

Erityislapsi tarvitsee yleensä erityistä tukea päiväkodissa ja koulussa vamman, sairauden tai toimintavajeen vuoksi eikä siksi, että se olisi jokin mahdollisuus tulla nähdyksi ongelmineen. Lapsi voi olla siis vammainen, pitkäaikaissairas, kehitysvammainen tai kehityshäiriöinen.

Erityislapsi ei ole sama asia kuin erityinen lapsi. Kaikki lapset ovat erityisiä ja ihania ja tarvitsevat hoivaa ja rakkautta, mutta erityislapset tarvitsevat usein vielä sen lisäksi yhteiskunnan tukea ja terveyspalveluita kuten puheterapiaa, toimintaterapiaa, pienryhmiä, fysioterapiaa ja ehkä, mikä tärkeintä, muiden ihmisten ymmärrystä ja hyväksyntää.

Erityislapsen vanhempi

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi