null Mielipide: Hengellisyys nousee esiin kriisiaikana

Puheenvuorot

Mielipide: Hengellisyys nousee esiin kriisiaikana

Koronakriisin aika on haastavaa, mutta tähän tilanteeseen liittyy myös kasvumahdollisuus. Nousemme tästä vahvempina, solidaarisempina, yhteisöllisempinä, luontoa kunnioittavampina ja myötätuntoisempina, kun tunnistamme seuraavan asian: ihmiskunnalta vaaditaan nyt laajaa hengellistä muutosta ajattelussa ja toiminnassa.

Kun normaalitilanteessa aktiivisista ihmisistä tulee hengellisiä ja hengellisistä ihmisistä tulee tässä tilanteessa aktiivisia (ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa), alamme silloittaa yhteen tätä hetkeä ja tulevaa – tulevaa joka on valoisampi, rohkeampi ja empaattisempi.

Tällä hetkellä meitä koetellaan, mutta vahvistumme, kun pidämme visusti yhtä ja visualisoimme aurinkoisen tulevaisuuden. Silloin ihmiskunta on henkisesti valmis taklaamaan tämän kriisin lisäksi ilmastokriisin, vastaamaan automatisaation ja digitalisaation mukanaan tuomiin muutoksiin, purkamaan köyhyyttä ja luomaan hyvän elämän edellytykset kaikille maailmaan.

Uskon, että olemme tiellä, josta seuraa lopulta hyvää. Ehdotankin seuraavaa niillekin, jotka ottavat ensi askeliaan hengellisyydessä: rukoile omannäköiselläsi tavalla, meditoi joka päivä 5–20 minuuttia, harjoita kiitollisuutta, vaikka epäilisit mitä teet, ja pyri lisäämään maailmaan energiaa, joka luo toivoa ja uskoa.

Olemme samassa veneessä nyt ja varmasti entistä vahvemmin kriisin jälkeen.

Juho Multanen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kormilainen: Koronakevät antaa mahdollisuuden keskittyä olennaiseen

Puheenvuorot

Pakollinen hiljentyminen ajoittuu kirkon paastonaikaan. Entä jos yrittäisimme pärjätä vähemmällä ja kuuntelisimme enemmän itseämme ja toisiamme? 
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.