null Mielipide: Ihminen on valloittanut avaruuden, mutta matka toisen ihmisen luo on pitkä

Puheenvuorot

Mielipide: Ihminen on valloittanut avaruuden, mutta matka toisen ihmisen luo on pitkä

Ihminen on asuttanut maapalloa vain silmänräpäyk­sen ajan sen olemassaolon aikana. Maapallon ovat täyttäneet muut eliölajit ennen ihmistä. Verrattain älyllisen ihmisen ilmaantuessa planeetallemme alkoi tapahtua.

Ihmiselle tuli valtava tarve kehittyä ja liikuttaa itseään maapallomme joka kolkkaan. Mitään keinoja kaihtamatta olemme kehittäneet lento- ja autoliikenteen. Rautatiet kuljettavat meitä ristiin rastiin ympäri maailmaa. Laivat ja veneet ovat kuljettaneet meitä jo vuosisatoja kaikkialle, minne vesiteitse on voinut päästä. Puhumattakaan avaruuden valloittamisesta!

Mutta matka toisen ihmisen luo on vielä löytymättä. Se kaikista lyhin ja halvin matka: ihmisen matka toisen luo. Olemme mahdollistaneet fyysisen liikkumisemme, mutta toisen ihmisen kohtaamiseen meillä on vielä pitkä matka.

Matkatessamme ympäri maailmaa etsimme itsellemme elämyksiä ja uusia kokemuksia. On mielenkiintoista tutustua uusiin kulttuureihin ja nähdä erilaisia tapoja kokea maailmaa. Mutta milloin löytäisimme tien omaan itseemme ja toisen ihmisen luo?

Birgitta Wulf

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.