null Mielipide: Kaikille halukkaille papin aamen – on hyvä, että ihmiset ylipäänsä haluavat nykypäivänä solmia avioliiton

Puheenvuorot

Mielipide: Kaikille halukkaille papin aamen – on hyvä, että ihmiset ylipäänsä haluavat nykypäivänä solmia avioliiton

Ratkaisuksi kirkkoamme kahtia jakavaan kysymykseen avioliitosta on ehdotettu kahta erilaista avioliittokäsitystä. Toinen näistä olisi käsitys avioliitosta miehen ja naisen välisenä liittona, ja toisessa avioliittokäsityksessä avioliitto voisi olla myös kahden samaa sukupuolta olevan henkilön välinen liitto. Kaksi hyväksyttyä rinnakkaista avioliittokäsitystä takaisi sen, että jokainen pari sukupuolesta riippumatta saisi mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.

Kirkko ja jokainen seurakunta maassamme siis palvelisi jokaista paria avioliittoon vihkimisessä sukupuolesta riippumatta. Kaksi rinnakkaista hyväksyttyä avioliittokäsitystä takaisi myös papeille omantunnon vapauden vihkiä tai olla vihkimättä samaa sukupuolta olevaa paria avioliittoon.

Naimisiin meneminen tuntuu nykypäivänä vähentyneen ja sinkkuna eläminen kokonaisena elämäntapana lisääntyneen. On mielestäni hyvä asia, että ihmiset löytävät toisensa tänä päivänä sukupuolesta riippumatta ja ovat ylipäätään halukkaita solmimaan avioliiton. Se, että häitä järjestetään, on myös piristysruiske taloudelle, koska siinä ohessa käytetään erilaisia palveluita ja hankitaan vaikka se kaunis häämekko.

Minun on vaikea nähdä muuta ratkaisua tähän kirkkoa jakavaan avioliittokysymykseen kuin tämä ehdotettu kahden rinnakkaisen avioliittokäsityksen malli kirkossa.

Päivi Turkki

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.