null Mielipide: Kaisamari Hintikka Espoon piispaksi

Puheenvuorot

Mielipide: Kaisamari Hintikka Espoon piispaksi

Espoon hiippakuntaan valitaan uusi piispa 1. marraskuuta. Muuttuvassa maailmassa tarvitsemme piispan, joka näyttää suuntaa, rakentaa yhteyttä ja luo toivoa.

Kaisamari Hintikka on osaava ja lämminhenkinen teologi, joka tuntee luterilaisen uskomme perusteet ja osaa tulkita niitä tähän aikaan. Hän on keskusteleva ja kuunteleva johtaja. Hänen vahva kansainvälinen kokemuksensa on arvokasta osaamista kansainvälistyvässä ja monikulttuurisessa Espoon hiippakunnassa. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja oikeudenmukaisuuden kysymykset ovat hänelle tuttuja ja tärkeitä.

Kaisa tunnetaan yhteyden rakentajana, jolla on tahtoa ja kykyä saattaa eri tavoin ajattelevia saman pöydän ääreen. Tätä käytännön kokemusta ja suuntaa tarvitaan nyt niin kirkossa kuin yhteiskunnassa laajemminkin.

Tulevaisuuteen ja eteenpäin katsominen on Kaisamarille ominaista. Yhteiskunta ja ympäristö muuttuvat, ilmastonmuutos haastaa koko elämäntapamme. Tässä tilanteessa kysytään uusia ja rohkeita näköaloja. Kristillinen usko ja siitä nouseva toivo ovat voimavara, joka auttaa meitä etsimään ja löytämään uusia toimintatapoja siellä, missä niitä milloinkin tarvitaan.

Kaisamarin asiantuntemus ja osaaminen, raikas teologinen ajattelu ja valoisa olemus ovat asioita, joita Espoon hiippakunnassa ja koko kirkossa tarvitaan. Siksi toivomme, että Kaisamari Hintikka on Espoon hiippakunnan seuraava piispa.

Toivoa on – eletään se todeksi.

 

Jouni Liimatainen

seurakuntaneuvoston vpj, Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Ritva-Liisa Luomaranta

varatuomari, Leppävaaran seurakunta

Margit Peltovirta

rovasti, oppilaitospastori, Espoo

Kaikki tukijat: www.kaisamarihintikka.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.