null Mielipide: Kirkko ja kaupunki on tarpeellinen

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkko ja kaupunki on tarpeellinen

Muutama vuosi sitten kävimme Kirkko ja kaupungin mielipidepalstalla Veikko Pöyhösen kanssa keskustelua tämän mainion ja monipuolisen julkaisun tarpeellisuudesta. Korostin silloin ja korostan yhä, että tämä lehti on vuosikausia ollut tuhansille ihmisille ainoa side seurakuntaan.

Ei ole mahdollista, että kaikki tämän lehden lukuisat artikkelit ja kommentit olisivat Veikko Pöyhösen mielipiteen mukaisia (K&k 19.7.). Toivon, että lehden toimituskunnalle annetaan työrauha. On turhaa vertailla Kirkko ja kaupunkia Kotimaa- ja Sana-lehtiin, joiden lukijapiiri lienee vaatimaton ainakin pääkaupunkiseudulla.

Suomalalainen kirkko on minun näkökannaltani katsoen kuin muinainen pyramidi, jonka huipulla ovat piispat, asessorit ja muut "kirjanoppineet". He johtavat tätä suurta kokonaisuutta kykyjensä ja mielipiteittensä mukaan. Erimielisyyttä on aina riittänyt Raamatun tulkinnasta ja jopa yksittäisten sanojen pyörittelemisestä.

Pyramidin pohja on kuitenkin se, joka pitää koko rakennelman mallissaan. Tavallinen "kirkkorahvas" elää nykypäivän arkea ja koettaa selviytyä ongelmistaan – siinä sivussa joskus naapuriaan auttaen. Meitä ei kiinnosta muinaisten sanojen tulkinta emmekä kaipaa takaisin aikaa, jolloin kävimme rippikoulumme. Jos rippikoulussa pitäisi opetella ulkoa kaikki se, mitä me jouduimme opettelemaan, nykynuoriso ei sinne menisi.

 

Veikko Peippo

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.