null Mielipide: Kirkko työllistää osatyökykyisiä

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkko työllistää osatyökykyisiä

Brita Jokinen-Morris kysyi (K&k 25.10.). tarjoaako kirkko työpaikkoja osatyökykyisille. Helsingin seurakuntayhtymän Työtä kohti -projekti on tarjonnut Helsingin seurakunnille mahdollisuutta työllistää vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia jo vuodesta 2015. Määrärahan avulla on tehty tänä vuonna 32 määräaikaista työsopimusta, koko hankkeen kautta lähes 80. Muutamat seurakunnat ovat työllistäneet osatyökykyisiä myös suoraan.

Monenlaisissa avustavissa työtehtävissä ihmiset ovat työnteon lisäksi voineet harjoitella päivärytmiä ja työelämätaitoja sekä kokea osallisuutta. Moni heistä on siirtynyt työelämään.

Espoon seurakunnissa on tälläkin hetkellä osatyökykyisiä työntekijöitä sekä määräaikaisissa että pysyvissä työsuhteissa.

Tämän lisäksi seurakunnissa toteutuu säännöllisesti eri alojen määräaikaisia työkokeiluja sekä työelämään tutustumisjaksoja. Työkokeiluja järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Myös Vantaan seurakuntayhtymä työllistää osatyökykyisiä eri yksiköissä. Se työllistää mielellään harjoittelijoita ja työkokeilijoita, jotta seurakunta voisi olla mahdollisimman monelle väylä työelämään.

Kirkko ja kaupungin toimitus

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Seurakunnat etsivät työttömille uusia raiteita töihin – alle 25-vuotiaiden helsinkiläisten työttömyys lisääntyi 101 prosenttia

Ajankohtaista

Seurakunnat toimivat yhteistyössä kaupungin ja TE-toimiston kanssa. Sara Lamni, 19, kiittää taitojen ja verkoston karttumista työkokeilussa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.