null Mielipide: Paavalinkirkon teos häpäisee Jeesuksen

Puheenvuorot

Mielipide: Paavalinkirkon teos häpäisee Jeesuksen

Yle Uutiset Uusimaa (8.4.) ja Kirkko ja kaupunki (25.3.) kertoivat Paavalinkirkon lahjaksi saamasta, Ilkka Sariolan tekemästä krusifiksista.

Jeesus olisi ensimmäisenä heittämässä teoksen ulos kirkosta, jota voisi ajatella hänen talonaan, mikäli tarjolla ei ole synagogaa. Markuksen evankeliumi 10:6–9 osoittaa, että Jeesus oli omin sanoin naisen ja miehen välisen liiton asialla. Hän ohjasi ihmisiä tiukasti kohden Jumalan heille luomakunnan alussa määrittämiä rooleja.

Teoksessa esitetyt Välimeren pakolaisvirta, Omaha Beach ja Hitlerin sirkkeli eivät liity mitenkään Jeesukseen tai Raamatun perussanomaan. Tämän voin sanoa aate- ja oppihistoriasta maisterin paperit ansainneena. Juutalaisuuteen olen perehtynyt opinnoissani.

Teemojen syvempi – objektiivinen – sosiaali- ja uskontopoliittinen syväluotaus paljastaisi, että ne ovat Jeesuksen persoonaa ja sanomaa vastaan. Jeesus ei ollut kukkia keräilevä ja kitaraa soitteleva, moderni skandinaavisaarnaaja vaan tiukka ja kova yksilö. Teoksessa on kyse pyhäinhäväistyksestä.

Paula Puolakka

Helsinki

Jaa tämä artikkeli: