null Mielipide: Syrjintä on syntiä

Puheenvuorot

Mielipide: Syrjintä on syntiä

Toisin kuin Paula Puolakka kirjoitti (K&k 22.4.), Raamatun tekopyhyys lähimmäisenrakkauden kysymyksessä ei anna oikeutta vähemmistöjen syrjintään.

Kuten pappi Emilia Kuusisto sanoi haastattelussaan (K&k 25.2), Jeesuksen tavoitteena oli paitsi saada ihmiset uskomaan korkeampaan voimaan, myös opettaa heitä kunnioittamaan ja rakastamaan ympärillään olevia ihmisiä. Raamatussa Jeesus ohjaa opetuslapsiaan ja seuraajiaan auttamaan niitä, jotka apua eniten tarvitsevat, ja olemaan tuomitsematta muita ihmisiä.

Toisinaan, kuten apostoli Paavali on sanovinaan kirjeessään efesolaisille, orjien ja palvelijoiden on toteltava omistajiaan ja isäntiään Kristuksen johtamina. Tätä samaa periaatetta on käytetty puolustamaan orjuutta ja muuta vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää, mikä puolestaan tuo esille Raamatun tekopyhyyden.

Raamatussa julistetaan moneen otteeseen Jeesuksen opetusta ihmisten välisestä rakkaudesta ja kunnioituksesta, mutta kun aiheena ovat vähemmistöryhmien ihmisoikeudet rakastaa, ketä haluavat, kristinuskon opettama lähimmäisenrakkaus muuttuukin kertaheitolla vihaksi ja halveksunnaksi.

Meidän on aika katsoa peiliin ja pohtia, mitä haluamme uskontomme edustavan. Edustammeko orjuuden puolustamista ja vähemmistöjen syrjintää vai yhteiskunnan monipuolistamista ja kaikkien hyväksyntää omina persooninaan?

Pepe Pyykkö

koululainen

Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.