null Mielipide: Papit, muistakaa äänestää kirkon vaaleissa 11.2.

Puheenvuorot

Mielipide: Papit, muistakaa äänestää kirkon vaaleissa 11.2.

Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit toimitetaan 11.2. Kirkolliskokous päättää kirkon uskoon ja oppiin sekä kirkkolakiin liittyvistä asioista. Hiippakuntavaltuusto puolestaan linjaa hiippakunnan toimintaa ja voi tehdä aloitteita kirkolliskokoukselle. Espoon hiippakunta saa kirkolliskokoukseen kolme pappispaikkaa ja seitsemän maallikko- eli seurakuntalaispaikkaa. 

Äänioikeutettuja näissä vaaleissa ovat kaikki papit ja seurakuntavaalissa valitut luottamushenkilöt. Äänestää voi myös postitse.

Luottamushenkilöt äänestävät lähes sataprosenttisesti, mutta pappien äänestysprosentti on ollut aiemmissa vaaleissa huolestuttavan alhainen. Tänä vuonna me papit voimme kunnostautua ja etsiä kaikki nukkuvat papit vaikuttamaan kirkon tulevaisuuteen.

Toivoa on – uudistuminen mahdollisuutena valitsijayhdistys pitää tärkeänä kirkon ykseyttä ja kristittyjen yhteyttä. Kannamme vastuuta luomakunnasta ja edistämme kirkon ilmastostrategian toteutumista. Etsimme sovintoratkaisua avioliittokysymykseen niin, että kaikkien seurakuntalaisten oikeus kirkolliseen vihkimiseen toteutuisi.

Lisätietoa meistä löydät täältä.

Tapio Aaltonen
Kaiju Himanen
Meri-Anna Hintsala
Eero Jokela
Päivi Linnoinen
Mimosa Mäkinen
Markus Tirranen
Jouni Turtiainen
Heidi Zitting

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.