null Mielipide: Puolustakaamme luomakuntaa!

Puheenvuorot

Mielipide: Puolustakaamme luomakuntaa!

Paastonaika on perinteisesti omistettu hiljentymiselle, jolloin voimme pohtia, kuinka voisimme palvella paremmin toisia ihmisiä ja Jumalaa. Tänä keväänä siihen on erittäin konkreettinen mahdollisuus, sillä keväällä järjestetään kahdet merkittävät vaalit, eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit.

Äänestäkäämme kevään vaaleissa vain sellaisia ehdokkaita, jotka ovat aidosti sitoutuneet hiilidioksidipäästöjen voimakkaaseen vähentämiseen.

Fossiilisilla polttoaineilla on luotu se elintaso, josta meidän, vanhempiemme ja isovanhempiemme sukupolvi on saanut nauttia. Mutta jos fossiilisten polttoaineiden käytöstä ei seuraavan parin vuosikymmenen aikana luovuta, niiden käyttö tuhoaa oman, lastemme ja lastenlastemme tulevaisuuden sekä luomakunnan siinä muodossa, jossa olemme sen tunteneet.

Jos nyt ryhdymme päättäväisesti vaatimaan Suomen, Euroopan ja maailman päättäjiltä konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi, voimme vielä estää ilmastonmuutosta eskaloitumasta.

Joka tahtoo ja pystyy, voi äänestämisen lisäksi tehdä enemmän: vähentää vapaaehtoisesti eläinperäisen ruuan käyttöä, pyrkiä suosimaan joukkoliikennettä ja uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä, kieltäytyä lentämästä ja vähentää omaa kuluttamistaan.

Puolustakaamme ihmistä, puolustakaamme ilmastoa, puolustakaamme elämää!

Tuuli Savela

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.