null Mielipide: Puuttuuko Jumala siihen, milloin myrsky puhkeaa?

Puheenvuorot

Mielipide: Puuttuuko Jumala siihen, milloin myrsky puhkeaa?

Uskomme Korkeimman olemassaoloon maailman luojana ja oikeudenmukaisuuden ja ihmisten välisen hyvän tahdon vaalijana. Uskomme, että hän saattaa halutessaan puuttua maailman menoon. Tosin meillä ei ole sellaisesta mitään lähempää tietoa.

Tiedämme, että ihmisellä on oma tahtonsa ja hän voi päättää, mitä kulloinkin tekee. Maailmamme hoituu ensisijaisesti luonnonlakien puitteissa, mutta osin myös ihmisten toiminnan ansiosta, mikä ei suinkaan ole vienyt täydellisyyteen.

Luonto puolestaan kohtelee meitä ihmisiä vaihtelevasti. Luojamme antaa luontotapahtumien sujua luomiaan luonnonlakeja noudattaen. Ei hän juurikaan puuttune näiden tapahtumaketjujen kulkuun; ei hän määrää, koska sataa, tuleeko vettä sopivasti, tai syntyykö ehkä rankkasade myrskyineen.

Olen siis aprikoinut, miten ja missä määrin Luoja ottaa lähemmin osaa siihen, mitä maailmassa sattuu ja tapahtuu, ja ottaako ylipäätään.

Joka tapauksessa ihmisille tarjoutunee tavalla tai toisella, niin kuin luvattu on, turvaa ja suojelua Korkeimman taholta, etenkin kun Häneen uskoo. Mutta voisiko olla niin, että jos ei usko, niin mitään erityissuojaa ei olisi? ”Tietämättömät ovat Herran tiet.” Silti, jo usko sinänsä antaa turvallisuuden tunteen.

 

Harry Blässar pääkonsuli

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Olen kirkon lehden toimittaja, mutta uskonko Jumalaan?

Hengellisyys

On helppo sanoa, että Jumalaa ei ole. Mutta voiko ihminen elää ilman uskoa, pohtii Topias Haikala esseessään.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.