null Mielipide: Sansan käsitys tasa-arvosta ihmetyttää

Mielipide: Sansan käsitys tasa-arvosta ihmetyttää

Kirkolliset mediat ovat uutisoineet, että Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) saa taas tukea Helsingin seurakuntayhtymältä. Sansa täytti kriteerit, joiden mukaan avustusta myönnetään järjestöille, jotka sitoutuvat tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusperiaatteisiin.

Ennen avustuspäätöstä seurakuntayhtymä kysyi kirkon lähetysjärjestöiltä muun muassa, miten ne suhtautuvat homoseksuaaleihin. Sansa vastasi, että se sitoutuu kaikkien ihmisten tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun ja ettei se salli sek­suaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää tai häirintää.

Sansan vastauksen valossa on erikoista, että Sansa kuitenkin opettaa julkisesti, että homoseksuaalisuus kuuluu ”ihmiskunnan ikävään perintöön”, ja että ”selvää on, että homoseksuaalisten viettien mukaan toimiminen on vastoin Jumalan tahtoa, silloin ihmisessä ei ole kaikki kunnossa”.

Opetuksen mukaan kristityn homoseksuaalin tulee luopua sukupuolielämästään ja muiden kristittyjen tulisi häntä tässä luopumisessa tukea. Opetuksessa moititaan nykyajan kristittyjä siitä, etteivät he kovinkaan helposti halua antaa homoseksuaaleille tälläistä tukea (Sansan radioitu ”Raamattu kannesta kanteen”-ohjelma, Room. 1:19–32, ”Kaipaatko vapautta?”; kuunneltu 21.10.2019).

Olisi kiinnostavaa kuulla, ollaanko Sansassa sitä mieltä, että heidän edellä mainittu opetuksensa on sopusoinnussa niiden syrjimättömyysperiaatteiden kanssa, joihin he sanoivat sitoutuvansa vastauksissaan Helsingin seurakuntayhtymälle.

Sari Roman-Lagerspetz
VTT, TM, yleisen valtio-opin dosentti
vantaalainen kirkon luottamushenkilö

Lue tästä Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajan Juha Auvisen vastine.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi