null Mielipide: Suhteellisuudentajua kirkolle – kumpi on vaarallisempaa ilman suitsia, markkinavoimat vai seksuaalisuus?

Puheenvuorot

Mielipide: Suhteellisuudentajua kirkolle – kumpi on vaarallisempaa ilman suitsia, markkinavoimat vai seksuaalisuus?

Sunnuntaityön kielto oli voimassa rikoslaissa vuoteen 1970 asti. Toki siinä oli järkeviä poikkeuksia, mutta esimerkiksi maaseudulla kaupat olivat kiinni pyhinä. Eikö se ole perusteltu jo luomiskertomuksessakin Raamatun alkusivuilla?

Kuitenkaan en ole kuullut, että kirkoissa olisi aikanaan kieltäydytty yhteistyöstä esimerkiksi kauppojen sunnuntaiaukioloa kannattavan papin kanssa tai että kysymys olisi muutenkaan herättänyt valtavia intohimoja.

Jostain syystä kirkon pitää kuitenkin suurella julkisuudella ja työllä puuttua ja ottaa kantaa ihmisen seksuaalisuuteen, sukupuoleen ja parisuhteeseen ja samalla hankkia turhia hankaluuksia omankin organisaation sisälle.

Koetaanko ihmisen seksuaalisuus niin vaaralliseksi, että se vaatii valvontaa? Toisaalta markkinavoimia ei koeta niin vaarallisiksi, etteikö niille voisi antaa periksi. Olisiko kuitenkin parempi ostosten sijaan  sunnuntaisin viettää perheen (olipa se mitä laatua tahansa) kanssa laatuaikaa. Sinkut voisivat olla kutsuttuja mukaan.

Rafael Hellsten

Hämeenlinna

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.