Mielipide: Välitön vaali olisi lisännyt aktiivisuutta

Kun Helsingin piispanvaalin jälkeen selvisi, että Kallion seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra, innostuin: nyt minulla olisi mahdollisuus olla mukana valinnassa. Pettymykseni oli suuri, kun sain tietää, että valinnan suorittaa seurakuntaneuvosto. Mielestäni olisi ollut paikallaan kysyä seurakuntalaisilta, ovatko he välittömän vai välillisen vaalitavan kannalla.

Edellisen kerran Kallion seurakuntaan valittiin kirkkoherra vuonna 2012. Kuuntelin kaikki kolme vaalisaarnaa tarkkaan. Kävin äänestämässä, ja vaikka ehdokkaani ei tullut valituksi, tunsin kuitenkin toimineeni aktiivisesti.

Nyt on toisin. Olen samaa mieltä kuin Seppo Kauppinen (K&k 21.12.2017), että kirkkoherran valinta välittömillä vaaleilla olisi lisännyt seurakunnan näkyvyyttä ja seurakuntalaisten aktiivisuutta.

Kallion seurakunnan alueella asuu noin 40 000 asukasta, joista seurakunnan jäseniä on noin 20 000 eli 49,5 prosenttia. Luvut kertovat, että moni Kallion asukkaista ei tunne seurakuntaa omakseen. Minun tavallani ehkä joku muukin pettynyt etääntyy seurakunnasta, kun vaikutusmahdollisuuksia kavennetaan.

Puola Manninen