null Kallion kirkkoherran virkaan tuli 17 hakemusta

Kallion seurakuntaan jäsenmäärä oli heinäkuussa 20 037 henkeä.

Kallion seurakuntaan jäsenmäärä oli heinäkuussa 20 037 henkeä.

Kallion kirkkoherran virkaan tuli 17 hakemusta

Piispaksi valitun Teemu Laajasalon seuraajan kirkkoherraksi valitsee seurakuntaneuvosto.

Kallion seurakunnan kirkkoherran virkaa haki 17 henkilöä. Hakijat ovat Päivi Aikasalo, Kirsi Hiilamo, Eero Jokela, Jarmo Karjalainen, Kimmo Kieksi, Mari Mattsson, Stiven Naatus, Hilkka Niemistö, Jussi Ollila, Panu Partanen, Kirsi Rantala, Riikka Reina, Juha Ropponen, Ulla Ruusukallio, Johannes Tikka, Petri Tikka ja Leena Väyrynen-Si.

Kirkkoherran paikka jäi avoimeksi, kun Teemu Laajasalo valittiin Helsingin piispaksi.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee hakijoita 8. ja 9. tammikuuta. Tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden virkaan ja laatii asiasta lausunnon Kallion seurakunnalle. Lausunnossa arvioidaan myös hakijoiden taito ja kyky eli soveltuvuus virkaan.

Tuomiokapituli on määrännyt välilliselle vaalille valmistelijaksi rovasti Pertti Simolan. Seurakuntaneuvosto on valinnut keskuudestaan rekrytointityöryhmän, joka haastattelee hakijoita tammi-helmikuussa. Seurakuntaneuvosto on 12.12. pitämässään kokouksessa päättänyt myös lähettää valitsemansa hakijat soveltuvuustestiin.

Rekrytointityöryhmä tuo seurakuntaneuvostolle esityksen, joka tekee sitten asiasta päätöksen. Kirkkoherran valitsee siis 16 seurakuntavaaleilla valittua seurakuntaneuvoston jäsentä, eikä se ole suora kansanvaali. Isoissa kaupungeissa kirkkoherranvaalien äänestysprosentit ovat olleet aika pieniä, joten seurakuntaneuvoston tekemä vaali on yleistymässä. Helsingissä viimeksi Malmin ja Paavalin kirkkoherrat on valinnut seurakuntaneuvosto.

Kallion seurakuntaan jäsenmäärä oli heinäkuussa 20 037 henkeä. Kirkkoon kuuluu 48,6 prosenttia alueen väestöstä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: