null Mielipide: Voisiko kirkon tiloihin avata päiväoleskelupaikkoja asunnottomille korona-aikana?

Puheenvuorot

Mielipide: Voisiko kirkon tiloihin avata päiväoleskelupaikkoja asunnottomille korona-aikana?

Helsingin Sanomat kirjoitti 11.4. asunnottomien elämästä korona-aikaan otsikolla "Pakko olla ulkona". Tämä ihmisryhmä on jo valmiiksi erityisen haavoittuvassa asemassa jokaisella elämän osa-alueella. Nyt olosuhteet ovat muuttuneet entistä epäinhimillisemmiksi soppakeittiöiden ja päiväoleskelupaikkojen suljettua ovensa ja monien ruoka-apupalvelujen supistuttua.

Evankelis-luterilaisen kirkon tiloista osa on tyhjillään koronaepidemian takia. Ehdotan, että näihin tiloihin järjestetään päiväoleskelupaikkoja, ruokakassien jakoa – ja tarpeen mukaan yömajoitustakin – asunnottomille. Itse olisin mielelläni vapaaehtoispohjalta mukana tukemassa tällaista kirkon tehtävän ytimessä olevaa toimintaa virka-ajan ulkopuolella.

Korona tekee suunnitelmasta haastavan, mutta ei mahdotonta. Eikä korona saa estää auttamistyötä, päinvastoin. 

Olen ylpeänä seurannut, miten kirkko auttaa lähimmäisiä korona-aikaan ja kerää yhteen vapaaehtoisia auttamaan muita. Asunnottomien tilanteeseen kaipaisin kuitenkin nykyistä suurempaa satsausta ja pian. Kirkolla on siihen varaa, työvoimaa, tiloja ja mielestäni moraalinen velvoite.

Jos kotonaan eristyksissä oleva, nälkäinen ja yksinäinen ihminen tarvitsee korona-aikaan apua, niin entä sitten ne, joilla ei ole edes kotia, minne mennä?

Venla Leimu

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.