null Miltä usko näyttää? – Lontoon tunnusäänien hellää huoltoa

Hengellisyys

Miltä usko näyttää? – Lontoon tunnusäänien hellää huoltoa

Konservointihuollon johtaja Christopher Powell puhdisti Westminster Abbey'n kelloja hyvin keskittyneen oloisena 2. syyskuuta Lontoossa.  Westminster Abbeyn kellot ja kellokammio puhdistettiin viimeksi kymmenen vuotta sitten, ja niiden siivous vie konservaattorilta kokonaisen työviikon. Kelloja tornissa on kymmenen. Ne on kiinnitetty perinteiseen englantilaiseen tapaan, joka mahdollistaa sen, että kellot voivat heilua täyden kierroksen. Se antaa kellojen soittajille mahdollisuuden muunnella jaksoja, jolloin kellot soivat. Westminster Abbey on toiminut perinteisenä Englannin kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten näyttämönä monia vuosisatoja. Yhdessä Westminsterin palatsin ja St. Margaret's -kirkon kanssa Westminster Abbey muodostaa Unescon maailmanperintökohteen.

Konservointihuollon johtaja Christopher Powell puhdisti Westminster Abbey'n kelloja hyvin keskittyneen oloisena 2. syyskuuta Lontoossa. Westminster Abbeyn kellot ja kellokammio puhdistettiin viimeksi kymmenen vuotta sitten, ja niiden siivous vie konservaattorilta kokonaisen työviikon. Kelloja tornissa on kymmenen. Ne on kiinnitetty perinteiseen englantilaiseen tapaan, joka mahdollistaa sen, että kellot voivat heilua täyden kierroksen. Se antaa kellojen soittajille mahdollisuuden muunnella jaksoja, jolloin kellot soivat. Westminster Abbey on toiminut perinteisenä Englannin kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten näyttämönä monia vuosisatoja. Yhdessä Westminsterin palatsin ja St. Margaret's -kirkon kanssa Westminster Abbey muodostaa Unescon maailmanperintökohteen.

Kuuntele tästä näyte Westminster Abbey'n kellojensoitosta. Ääninäytteen lisäksi kirkon kotisivuilla kerrotaan tarkasti kellojen ja niiden soiton perinteestä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.