null Mielipide: Suomen Anglikaaninen kirkko on avoin kaikille, ja vain joka kolmas seurakuntalainen puhuu äidinkielenään englantia

Puheenvuorot

Mielipide: Suomen Anglikaaninen kirkko on avoin kaikille, ja vain joka kolmas seurakuntalainen puhuu äidinkielenään englantia

Anglikaanisen kirkon seurakuntalaiset ovat hämmentyneet väitteistä, joita esitettiin www.kirkkojakaupunki.fi -median jutussa Vieraskielisiä on Helsingissä jo satatuhatta ja monelle yhteinen kieli on englanti (18.1.2019).

Suomen Anglikaaninen kirkko ei ole vain Suomessa asuvia anglikaaneja ja hyvää englantia puhuvia varten. Toisin kuin Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén jutussa sanoo, Anglikaaninen kirkko on avoin kaikille ja toimintaan osallistuu kristittyjä ja ei-kristittyjä eri puolilta maailmaa.

Kirkon toimintaan osallistuu myös suuri joukko taustaltaan ei-anglikaanisia henkilöitä.

Kirkon jäsenille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan kansallisuudeltaan brittejä, amerikkalaisia ja australialaisia oli noin kolmannes. Kaksi kolmannesta seurakunnan jäsenistä tulee muilta alueilta. Heidän ensimmäinen kielensä ei ole englanti. Merkittävimpiä kirkossa puhuttavia kieliä englannin ja suomen lisäksi ovat arabia ja swahili. Jumalanpalvelukset järjestetään pääosin englanniksi, mutta myös arabiaksi. Ehtoollinen jaetaan kaikille kristityille, ei ainoastaan anglikaaneille.

Kirkon toimintaan osallistuu myös suuri joukko taustaltaan ei-anglikaanisia henkilöitä. Kyselytutkimuksessa noin kolme neljäsosaa ilmoitti kirkkokunnakseen jonkin muun kuin anglikaanisen kirkon. Osa vastanneista koki kuuluvansa useampaan eri tunnustuskuntaan. Kirkon hallituksessa (Council) on edustettuna viisi eri kansallisuutta ja sen jäsenet kuuluvat useampaan eri kirkkokuntaan. Olemme inklusiivinen yhteisö – kaikki ovat tervetulleita!

Tuomas Mäkipää

kirkkoherra, lääninrovasti

anglikaaninen kirkko

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.