null Minun presidenttini

Anni Suvisuo, 21 opiskelija, Korso

Anni Suvisuo, 21 opiskelija, Korso

Minun presidenttini

Kahdeksan vantaalaista kertoo, miksi juuri hänen ehdokkaansa olisi Suomelle paras presidentti.


Anni Suvisuo, 21
opiskelija, Korso

Paavo Lipponen on aito ja oikeudenmukainen mies. Hänelle nuorten tulevaisuus on tärkeimpiä asioita, esimerkiksi se, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi yhtäläinen mahdollisuus opiskella. Hänellä on myös sisua ja intoa rakentaa demokratiaa huonoina aikoina. Näiden ja monien muiden asioiden takia äänestän Paavoa.


Tom Sergelius, 49 
merkonomi, Malminiitty

Eva Biaudet on jatkanut samaa linjaa kuin Elisabet Rehn ja Martti Ahtisaari eli taistellut ihmisoikeuksien puolesta ja rauhan rakentamiseksi. Hän on pitkän linjan poliitikko, vaikka nuori iältään. Kokemus, Suomen politiikan historian tuntemus sekä rauhallisuus antavat hänelle etulyöntiaseman. Hän on myös iloinen, ulospäin suuntautunut ja kielitaitoinen, juuri sellaisen presidentin tarvitsemme. Haluan Suomesta turvallisen, oikeudenmukaisen, avoimen ja puhtaan, aivan kuten Evakin.


Markku Gröndahl, 61
eläkeläinen, Hämevaara

Pekka Haavisto tuli tutuksi 1980-luvun eduskuntavaalien vaalitentissä, jossa hän uutena ja tuntemattomana onnistui kommenteillaan lyömään itsensä läpi. ”Tuo on tulevaisuuden kaveri hyvine mielipiteineen”, ajattelin. Meno on sitten jatkunutkin. Hän on edustava, vakuuttava ja kansainvälisesti kokenut, helposti lähestyttävä ja humaani kansanmies. Ei ole politiikassa ryvettynyt ja on hyvä neuvottelija vaikeissa olosuhteissa kriisien keskellä. Hän on rehellinen, rohkea, rauhallinen ja reilu. Uuden suunnan näyttäjä.


Pauliina Puukko, 47 
tuotepäällikkö, Louhela

Paavo Väyrysellä on kyvykkyyttä, osaamista ja taitoja niin yhteiskunnallisissa asioissa kuin politiikassakin. Hän on toiminut useissa valtion tehtävissä vuosikymmenten ajan ja tullut päteväksi. Hänellä on perspektiiviä valtion asioihin, poliittisiin suuntauksiin ja elämään. Hän on kehittynyt erittäin laajakatseiseksi valtiomieheksi. Väyrysen asenne on loistava. Hän on periksiantamaton ja toimelias. Hän tiedostaa oman rajallisuutensa ja ottaa sen huumorilla. Sellainen asenne johtajalla kuuluu olla.


Marja Kyyrö, 63
varatuomari, Ylästö

Presidentinvaalit ovat kautta aikojen olleet mielenkiintoiset ja aina ei ennakkosuosikki olekaan tullut valituksi. Sukujuureni lähtevät osittain Soinista, Pohjanmaan erämailta, mistä mummoni ”vaelsi” Helsinkiin 1900-luvun alussa. Perussuomalaisuus on mielestäni suomalaista kansanpuoluelaisuutta, jotain, mitä ei ole tähän mennessä oikeasti ollutkaan missään puolueessa. Timo Soinia voi mielestäni verrata Kyösti Kallioon, Risto Rytiin tai Martti Ahtisaareen eräänlaisena koko kansan miehenä. Soini ei ole prinssi, vaan ”profeetta omalla maallaan”.


Marketta Ruutiainen, 18
abiturientti, Itä-Hakkila

Ehdokkaani on Sauli Niinistö, koska mielestäni presidentin tulee olla sekä kansainvälisesti edustava että verkostoitunut ja vahva arvojohtaja kotimaassa. Saulilla on kokemusta ja viisautta hoitaa presidentin tehtävää. Erityisen tärkeää minulle on, että Sauli jakaa kanssani minulle tärkeän kokoomuslaisen arvomaailman, kuten työn arvostamisen ja yksilön tärkeyden tunnustamisen. Uskon, että hänellä on Suomelle paljon annettavaa.


Ahti Dahl, 65
eläkeläinen, Matari

Paavo Arhinmäki on nuoruudellaan tuonut uutta väriä ja ajattelua politiikkaan. Hän osaa kuunnella ihmisiä ja nuorissa on tulevaisuus. Ja mikä tärkeintä, hän on ainoa vasemmistolainen ehdokas ja vastustaa selkeästi Natoa.


Petri Muinonen, 42
konsultti, Tikkurila

Äänestän mieluiten ehdokasta, joka voi samaistua meihin, joiden työn varassa on selviytyminen heikomman huoltosuhteen Suomessa. Arvostan Sari Essayahissa kykyä nousta oman intressipiirinsä yläpuolelle. Hän on meppinä osoittanut tämän toimien monialaisten direktiivien valmistelussa. Sari löytää kannattajansa tavallisista, perheellisistä ja perhearvoihin sitoutuneista suomalaisista. Ulkopolitiikassa hän edustaa eurooppalaisuutta, joka pyrkii lähialuekonfliktien rauhoittamiseen muun muassa Lähi-idässä ja joka sallii Suomen säilyttää laajan kansallisen päätäntävallan.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys 11.–17.1. Varsinainen vaalipäivä 22.1.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.