null Mitä saat messusta irti? – Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiville Helsinkiin kokoontuu yli 700 kirkon ammattilaista ja seurakuntalaista

Villasukat kuuluvat pastori Hannu Varkin

Villasukat kuuluvat pastori Hannu Varkin "virka-asuun" Luottamuksen messussa.

Ajankohtaista

Mitä saat messusta irti? – Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiville Helsinkiin kokoontuu yli 700 kirkon ammattilaista ja seurakuntalaista

Sunnuntaina 31.3. Helsingissä voi tutustua vaikka minkälaisiin messuihin, esimerkiksi meditatiiviseen Luottamuksen messuun.

Jätkäsaaren kappalainen Hannu Varkki, vedät Jaetut eväät -tapahtumassa kanavatyöskentelyä urbaanin yhteisön hengellisyydestä yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Millainen messuyhteisö vuosi sitten avattuun Hyvän toivon kappeliin on syntynyt?

– Elävä, kodikas ja valoisa yhteisö. Kappelista on tullut uuteen, runsaan 10 000 asukkaan kaupunginosaan yhteisöllinen tila. On syntynyt myös kokeiluja ja uusia asioita. Esimerkiksi yhteisöruokailu alkoi maaliskuun alussa. Vapaaehtoisia on lähtenyt hyvin mukaan ja eri-ikäisiä ruokailijoita on käynyt mukavasti.

Suunnittelitteko messuja etukäteen yhdessä kappelin alkumetreillä?

– Kyllä, pidimme kolme Tuunaa messu -pajaa, ja Jaetut eväät -päivien jälkeen pidetään taas yksi. Suunnittelu on kaikille avointa ja vaikuttaa tulokseen.

Kuinka tärkeää on seurakuntalaisten osallistuminen messun toteutukseen?

– Tosi tärkeää! Ilman seurakuntalaisia ei olisi messua. Osallistuminen on aika spontaania. Puoli tuntia ennen messua jaetaan tehtäviä, sen mukaan miten paljon on kiinnostuneita. Tehtävä voi olla vaikkapa öljyllä voitelu. Jotkut ovat vetäneet messun alussa kehollisen harjoituksen, joka auttaa keskittymään pyhäpäivän teemaan. Se voi olla esimerkiksi hengitysharjoitus tai ristinmerkin tekeminen.

Sunnuntaina 31.3. klo 12 Hyvän toivon kappelissa, Länsisatamankatu 26, vietetään Luottamuksen messua, jonne kutsutaan myös Jaetut eväät -väkeä. Millainen messu se on?

– Luottamuksen messun musiikkina on Taizén ekumeenisen yhteisön lauluja ja saarnan tilalla hiljaisuus. Kuunteleminen korostuu, ja tunnelma on vahvasti meditatiivinen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Jätkäsaareen syntyi messuyhteisö, joka digitalisoitumisen vastapainoksi korostaa meditaatiota ja kehollisuutta

Hengellisyys

Hyvän toivon kappelissa varotaan liian treenattuja messuja. Siksi joitain asioita ei harjoitella juuri ollenkaan.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.