null Moottoripyörällä taivasta kohti

Moottoripyörällä taivasta kohti

Vaasalainen luokanopettaja, kahden lapsen isä ja kristillisen moottoripyöräkerhon God´s Squadin johtohahmo Isak Westerlund hyppäsi Harley Davidsoninsa selkään ja lähti tapaamaan suomenruotsalaisia. Miehen matkasta suurten kysymysten äärelle syntyi road movie -tyylinen ohjelmasarja Himlaliv, suomeksi Taivaallista menoa.

Keväällä ohjelmasta nähdään viisi jaksoa, ja se jatkuu ensi syksynä yhdeksän jakson verran. Sarjan ensimmäinen osa nähtiin 1. maaliskuuta. Sarja syntyy Yleisradion ja evankelisluterilaisen kirkon yhteistyönä. Ohjelmasarja on saanut tukea Kirkon mediasäätiöltä.

Yksi Taivaallista menoa -ohjelman keskeisistä ideoista on näyttää, kuinka usko näkyy tavallisessa arjessa ja millaista on olla kristitty aikana, jolloin usko nähdään yksityisasiana. Juontaja Isak Westerlundin mukaan tavoitteena on monipuolistaa kuvaa kristityistä ja näyttää, kuinka eri tavoin ihmiset uskovat.

Haastateltavien taustat ovat erilaisia, ja monilla uskonelämä on muuttanut muotoaan rajustikin elämän varrella. Yksi haastateltavista on kokenut vakavan sairauden, toinen eronnut kirkosta ja liittynyt myöhemmin uudelleen, kolmas on työstään luopunut pastori. Joillakin usko on kulkenut mukana lapsesta asti, toiset ovat kokeneet uskonnollisen herätyksen. Yhteistä haastateltaville on kuitenkin se, että kukin etsii omaa tietään taivaaseen.

Taivaallisessa menossa musiikilla on tärkeä rooli. Ohjelman musiikista vastaavat kapellimestari Mikael Svarvar ja laulajat Maria ja Tomas Höglund yhdessä vierailevien muusikoiden kanssa.

Himlaliv — Taivaallista menoa FST5:llä sunnuntaisin kello 20.30.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.