null Niilo Rantala laulaa tangoja Tapanilan kirkon messussa – ikoninen Satumaa-tango kertoo monelle kuulijalle taivaskaipuusta

– Tangomaailmassa suurille tunteille ei naureta, sanoo monenlaista musiikkia rakastava Niilo Rantala.

– Tangomaailmassa suurille tunteille ei naureta, sanoo monenlaista musiikkia rakastava Niilo Rantala.

Ajankohtaista

Niilo Rantala laulaa tangoja Tapanilan kirkon messussa – ikoninen Satumaa-tango kertoo monelle kuulijalle taivaskaipuusta

Tangomessuja on vietetty eri puolilla Suomea.

Pastori ja toimittaja Niilo Rantala, olit kesällä mukana Seinäjoen Tangomarkkinoilla kultamitalikamppailussa eli tulit toiseksi. Oletko siis Suomen ainoa pappi, joka on myös tangoprinssi?

– Uskoakseni olen. Tangoprinssin tittelistä on kai virallisesti luovuttu, mutta käytän sitä joskus leikkimielisesti. Olen esiintynyt ja laulanut pikkupojasta lähtien ja viimeiset 15 vuotta myös säveltänyt. Minulla on keikkoja melkein viikoittain, vähemmän kuitenkin perinteistä tanssilavamusiikkia.

Mitä tekemistä tangoilla on messun kanssa?

– Suomessahan on kestokädenvääntö siitä, millainen musiikki sopii kirkkoon. Saako kirkossa olla Raskasta joulua -konsertti, saako olla reggaemessu, sopiiko hiphop kirkkoon? Itse ajattelen, että Jumala puhuttelee ihmisiä hyvin erilaisilla tavoilla. Minua voi puhutella yhtä lailla progressiivisen rockin merkkiteos tai Paavon pirtissä veisattu körttivirsi.

– Maallisen ja hengellisen musiikin rajaaminen on usein aika keinotekoista. Niin sanotun maallisen musiikin puolelta voi löytää syvää ja mielenkiintoista hengellistä etsintää, myös Jumalalle puhumista.

Mikä sinua kiehtoo tangoissa?

– On hienoa laulaa musiikkia, jossa on vahvaa tunnetta, kuten tangoja, liedejä, musikaaliklassikoita ja kupletteja. Rakkaus, usko, toivo, menetys, ikävä – tangomaailmassa ne kaikki ovat totta ja niitä saa käyttää. Näille asioille ei siellä naureta.

Mitä tangoja aiot laulaa Tapanilan kirkossa?

– Voin luvata, että ainakin Satumaa kuullaan. Se on kirkkoon sopivista tangoista ikonisin. Satumaa on tulkittavissa taivaskaipuuksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.