null ”Näitä arpia en enää peitä, ne on aarteita sittenkin” – iltakirkossa lauletaan Kari Tapion lauluja

– Kari Tapio käsittelee elämää rehellisesti sellaisena, millaista siitä on sattunut tulemaan. Myös Vantaan lähiöissä näkee aitoutta ja rosoisuutta, sanoo pappi Tuomo Kahenvirta.

– Kari Tapio käsittelee elämää rehellisesti sellaisena, millaista siitä on sattunut tulemaan. Myös Vantaan lähiöissä näkee aitoutta ja rosoisuutta, sanoo pappi Tuomo Kahenvirta.

Ajankohtaista Hengellisyys

”Näitä arpia en enää peitä, ne on aarteita sittenkin” – iltakirkossa lauletaan Kari Tapion lauluja

Kari Tapion musiikin kautta voi käsitellä asioita, joista on muuten vaikea puhua, ajattelee Tuomo Kahenvirta.

​”Myrskyn jälkeen on poutasää / vihdoin oon sen saanut ymmärtää / nyt sen nään, ei voi yksikään / päättää päivistään, ne määrätään.” Miksi Hakunilan ja Tikkurilan kirkossa lauletaan yhdessä Kari Ta­pion kappaleita, pappi Tuomo Kahenvirta?

– Kari Tapion elämään on mahtunut monta mutkaa ja mokaa, joita hän käy lauluissaan läpi. Iskelmässä sanoitetaan armoa ihmisläheisesti.

Kiinnostaako Kari Tapio Vantaalla?

– Kun pidimme ensimmäisen Kari Tapio -messun neljä vuotta sitten, 150 hengen kirkko tuli täyteen. Kirkossa näkyi paljon uusia kasvoja, ja yhteislaulussa oli tunnetta mukana. Pandemia-aikana vastaavat tapahtumat olivat pakosta pienempiä.

Mikä on suosikkisi Kari Tapion tuotannosta?

Valoon päin on minulle merkityksellisin kappale: ”Näitä arpia en enää peitä / Ne on aarteita sittenkin”. Itselle pettymystä tuottavat asiat halutaan helposti vaimentaa, mutta Jumalan armo ja rakastava hyväksyminen antavat niille luvan olla olemassa. Kipeätkin asiat voivat muuttua osaksi omaa kasvutarinaa.

Työskentelet Vantaan seurakuntien aluekeskusrekisterin johtajana, etkä toimita normaalisti jumalanpalveluksia. Miksi teet nyt niin Hakunilan kirkossa?

– Tykkään siitä, että Kari Tapion musiikin kautta voi käsitellä asioita, joista on muuten vaikea puhua. On myös mukava palata hallintotyöstä toisinaan vanhaan virkapaikkaani toimittamaan jumalanpalvelusta. Olen kuitenkin pappi.

Iskelmien yhteislaulua Hakunilassa ja Tikkurilassa

Valoon päin -iltakirkko edesmenneen Kari Tapion lauluin Hakunilan kirkossa to 10.11. klo 18 ja Tikkurilan kirkossa su 13.11. klo 18.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.