null Nooa sekoili juovuksissa, Daavid vei varattuja naisia − Ei mennyt hyvin Raamatun isilläkään

Hyvä elämä

Nooa sekoili juovuksissa, Daavid vei varattuja naisia − Ei mennyt hyvin Raamatun isilläkään

Tuntuuko joskus siltä, että olet epäonnistunut isänä ja puolisona? Ei se mitään, ei mennyt hyvin Raamatun isilläkään. Nooa törttöili juovuspäissään ja häpäisi lapsensa, Adam syytti puolisoaan omista mokistaan ja Daavid seikkaili aivan väärissä vuoteissa, vaikka hänellä oli haaremillinen omiakin vaimoja.

Adam syyti puolisoaan omista mokistaan

Adam sai lapsensa ensirakkautensa Eevan kanssa. Isänä hän joutui selviämään ilman roolimalleja, sillä hän ei ollut koskaan tavannut biologista isäänsä. Hänellä ei itse asiassa edes ollut sellaista. Ensimmäisen kovan paikan tullen Adam syytti vaikeuksista puolisoaan. Heidän lapsistaan Kain tappoi veljensä Abelin.

Nooa törttöili juovuspäissään

Nooa oli hurskas ja Jumalan lupauksiin luottava mies, joka pelasti perheensä rakentamalla arkin, jolle naapurit naureskelivat. Hän ei välittänyt siitä, mitä muut ajattelivat. Viinin kanssa Nooalle kävi nolo vahinko, ja hän häpäisi lapsensa sammumalla ojan pohjalle alastomana.

Abraham oli valmis surmaamaan lapsensa

Abraham kärsi pitkään lapsettomuudesta puolisonsa Saaran kanssa. Pariskunta turvautui kohdunvuokraukseen ja sijaissynnyttäjään, ja orja Hagar synnytti heille lapsen. Lapsen synnyttyä Saaran ja Hagarin välit kiristyivät. Abraham vetäytyi riidasta, joka lopulta päättyi Hagarin epätoivoiseen pakoon lapsineen. Myöhemmin Saara synnytti Abrahamille toisen lapsen, vaikka oli jo huomattavan iäkäs. Tämän lapsen Abraham oli valmis surmaamaan, koska kuvitteli Jumalan edellyttävän sitä häneltä. Viime hetkellä enkeli tuli hätiin ja esti hirmuteon.

Daavid seikkaili väärissä vuoteissa

Daavidilla oli ainakin kahdeksan varsinaista vaimoa ja joukko sivuvaimoja. Jos Daavid halusi jonkun vaimokseen, häntä ei varsinaisesti haitannut, vaikka kyseinen henkilö olisi ollut jo naimisissa jonkun muun kanssa. Daavidin tytär Tamar joutui velipuolensa Amnonin raiskaamaksi. Tästä kuultuaan Daavid vihastui, mutta ei sanonut poikkipuolista sanaa pojalleen, koska ei tahtonut pahoittaa tämän mieltä. Tästä kuultuaan taas Daavidin toinen poika, Absalom, suuttui niin, että tapatti Amnonin. Absalom joutui pakenemaan isänsä vihaa.

Joosef suunnitteli jättävänsä raskaana olevan kihlattunsa

Jeesuksen kasvatti-isä Joosef suunnitteli jättävänsä kihlattunsa Marian kuultuaan tämän olevan raskaana. Hän tuli toisiin ajatuksiin nähtyään unen, jossa enkeli väänsi hänelle rautalangasta, mistä oikein oli kysymys. Raamatun tiedot Joosefista ovat niukat. Perimätieto pitää häntä Mariaa selvästi vanhempana miehenä. Raamatun kertomuksissa Joosefin ammatiksi mainitaan rakennusmies. Todennäköisesti hän opetti ammattinsa myös Jeesukselle, sillä tuolloin ammatit kulkivat isältä pojalle.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Heikki Hiilamo: Poikien huono koulumenestys hyväksytään liian helposti

Ajankohtaista

Professori Heikki Hiilamon mukaan nuorten miesten syrjäytymisen syyt löytyvät usein kouluvuosista. Jopa mopon virittäminen voi johtaa vaikeuksiin vielä vuosien kuluttua.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.