null Oulunkylän vanhan kirkon nimi on nyt Oulunkylän puukirkko

Vuonna 1905 valmistunut Oulunkylän puukirkko sijaitsee Siltavoudintiellä Oulunkylässä. 

Vuonna 1905 valmistunut Oulunkylän puukirkko sijaitsee Siltavoudintiellä Oulunkylässä. 

Ajankohtaista

Oulunkylän vanhan kirkon nimi on nyt Oulunkylän puukirkko

Nimenmuutos on valmistautumista tulevaan: tulevaisuudessa seurakunnalla ei ole enää vanhaa ja uudempaa kirkkoa Oulunkylässä.

Oulunkylän vanhan kirkon nimi on nyt Oulunkylän puukirkko. Yhteinen kirkkoneuvosto vahvisti nimenmuutoksen 11. tammikuuta. Ruotsinkielinen nimi on edelleen Åggelby gamla kyrka.

Oulunkylän seurakuntaneuvosto teki esityksen nimenmuutoksesta kesäkuussa 2023.  Nimenmuutoksen taustalla ovat seurakunnan tilajärjestelyt: Oulunkylässä on ollut kaksi kirkkoa, vuonna 1905 valmistunut Oulunkylän vanha kirkko sekä vuonna 1972 valmistunut Oulunkylän kirkko.

Uudemmasta, peruskorjausta vaativasta kirkosta päätettiin luopua vuoteen 2025 mennessä, jolloin tontin vuokrasopimus päättyy. Oulunkylän puukirkko valmistui vuonna 1905 evankelisen liikkeen rukoushuoneeksi. Oulunkylän seurakunnan kirkko siitä tuli vuonna 1919. 

Käytännössä nimenmuutos ei ole suuri: monet paikalliset asukkaat ovat toisinaan puhuneet Oulunkylän vanhasta kirkosta puukirkkona. Puukirkko-nimen käyttöä on jo testattu myös seurakunnan viestinnässä. 

Keväällä 2024 Oulunkylän seurakunta järjestää puukirkossa muun muassa tuhkakeskiviikon iltamessun 14. helmikuuta sekä pääsiäisyön messun 30. maaliskuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.