null Pääkirjoitus: Antivaalikampanja

Puheenvuorot

Pääkirjoitus: Antivaalikampanja

Seksi, kirkko ja Räsänen – siinä kolme sanaa, jotka tuntuvat herättävän paljon intohimoja. Se on sellainen kolminaisuus, jota Eroa kirkosta -sivusto odottaa kuin korppikotka saalistaan.

Kun kirkosta eroamisessa tapahtuu pienikin liikahdus ylöspäin, sivusto lähettää hanakasti tiedotteen, johon osa medias­ta tarttuu. Asiantuntijaksi haastatteluun kelpaa kirkonvastaisen sivuston vetäjä, joka auliisti kommentoi kirkosta eroamisen syitä. Tästä saadaan aikaan otsikoita ja jaettavaa sosiaaliseen mediaan. Eroamisesta syntyy lumipalloefekti.

Sivuston ylläpitäjät ovat varmasti malttamattomina odottaneet, milloin voivat käynnistää oman antivaalikampanjansa seurakuntavaaleille. Siihen löytyi viime viikonloppuna mainio tilaisuus, kun saatiin samaan tiedotteeseen Päivi Räsänen ja seurakunnan osallistuminen seksimessuille.

Todettakoon tähän kuitenkin pari faktaa. Ensinnäkin Päivi Räsänen on puoluejohtaja, ei kirkon edustaja. Kirkolla ei ole valtaa hänen sanomisiinsa. Hän vastaa niistä ihan itse.

Toiseksi Tikkurilan seurakunnasta osallistuu seksimessuille pappi ja Vantaan seurakuntien perheneuvonnasta perheneuvoja. He ovat siellä ammattiroolissaan, kuuntelemassa ja keskustelemassa niiden ihmisten kanssa, jotka haluavat heidän kanssaan puhua. He eivät ole saarnaamassa tai moralisoimassa, mutta eivät myöskään esiintymislavalla saati tukemassa pornoteollisuutta.

On ennakkoluulotonta ja rohkeaakin mennä seksimessuille. Kirkossa on aina menty sinne, mihin muut eivät mene. Taisipa niin toimia myös Jeesus, joka omana aikanaan herätti paheksuntaa ylittämällä rajoja ja aterioimalla syntisinä pidettyjen kanssa.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli: