Pääkirjoitus: Lähde mukaan vaikuttamaan

Pääkirjoitus: Lähde mukaan vaikuttamaan

Haluatko muutosta? Mihin suuntaan? Vai onko muutosta mielestäsi jo liikaakin? Älä jää ihmettelemään, vaan lähde mukaan vaikuttamaan. Seurakuntavaaleihin etsitään nyt hyviä ehdokkaita.

Jos olet konfirmoitu kirkon jäsen, kuulut johonkin Vantaan seitsemästä seurakunnasta ja täytät 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä 9.11., voit asettua ehdokkaaksi. Omasta seurakunnastasi saat tietoa luottamuselimissä nykyisin vaikuttavista eri ryhmistä ja niiden tavoitteista. Voit myös alkaa puuhata omaa valitsijayhdistystä ajamaan asioita, jotka koet tärkeiksi.

Vantaan seurakuntien nykyiset luottamuselimet ovat tehneet kuluvan nelivuotiskauden aikana paljon päätöksiä, pieniä ja suuria. Osa päätöksistä on tehty yksimielisesti, osasta on käyty perusteellista arvokeskustelua ja äänestetty. Monet päätöksistä ovat olleet rutiinia, toiset hyvin vaikeita.

Kun kirkkoja joudutaan sulkemaan sisätilaongelmien ja taloustilanteen takia, ei päätöksenteko ole helppoa. Kun joudutaan toiminnan kasvattamisen sijasta miettimään, miten tuiki tarpeellisia ja hyviä asioita laitetaan tärkeysjärjestykseen, tarvitaan ihmisiä, joilla on sydäntä ja järkeä. Näky siitä, miten kirkko Vantaalla elää todeksi missiotaan olla armon asialla.

Luottamushenkilöiksi tarvitaan ihmisiä, joilla on muualta yhteiskunnasta hankittuja tietoja, taitoja ja näkemystä. Tarvitaan nuorta intoa ja idealismia, mutta myös elämänkokemusta, realismia ja kärsivällisyyttä. Eikä haittaisi yhtään, jos myös kirkon jäseniksi liittyneitä maahanmuuttajia näkyisi tulevien päättäjien joukossa.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli: