Pääkirjoitus: Maailma kaipaa joulurauhaa

Pääkirjoitus: Maailma kaipaa joulurauhaa

Yksi mieliteksteistäni Raamatussa on Jesajan kirjan 9. luvusta. Teksti on kirkkovuodessa joulun ajan tekstejä ja juuri tänä jouluna se tuntuu erityisen ajankohtaiselta.

”Ja kaikki taistelukenttiä tallanneet saappaat, kaikki veren tahrimat vaatteet poltetaan, ne joutuvat tulen ruoaksi. Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille.”

Jesajan tekstiin sisältyy suuri lupaus. Teksti on liitetty Jeesuksen syntymään ja siihen, millainen viesti hänen tulonsa maailmaan on. Jeesus on rauhanruhtinas ja taivas on paikka, jossa ei ole sotaa.

Olemme Suomessa saaneet nauttia pitkästä rauhan ajasta. Tänä jouluna voisi olla aivan erityinen syy laittaa kädet ristiin ja kiittää siitä. Monessa muussa maassa taistelukenttiä tallaavat saappaat ovat arkea ja rauha kaukainen toive. Miljoonat ihmiset viettävät jouluyötä pakosalla, kuunnellen sodan ääniä ja peläten niiden tulevan lähemmäksi. Ukrainan sota on nostanut huolen monen suomalaisenkin mieleen.

Toivon, että vielä kerran koittaa aika, jolloin Jesajan sanat käyvät toteen. Uskon, että sitä varten Jeesus syntyi tähän maailmaan. Jumala haluaa muutosta, hän haluaa maailman, jossa rauha on totta. Jeesus sanoi vuorisaarnassaan, että autuaita ovat rauhantekijät. Heitä nyt tarvittaisiin ja heidän puolestaan on syytä rukoilla.

Rauha ei ole kuitenkaan vain rauhannobelistien asia. Voimme itsekin toimia sellaisen maailman puolesta, jossa Jesajan sanat käyvät toteen. Voimme auttaa kärsiviä lähimmäisiämme.

Joulun sanoman on tarkoitus muuttaa sydämemme, kääntää katsetta itsestä toiseen ja saada muistamaan niitä, joilla on asiat huonommin kuin meillä. Joulurauha alkaa kotiovelta.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli: