Pääkirjoitus: Sinua tarvitaan!

Pääkirjoitus: Sinua tarvitaan!

Oletko 18 ja seurakunnan jäsen? Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu? Haluatko vaikuttaa siihen, mihin suuntaan seurakuntasi ja koko kirkko kehittyy? Entä kiinnostaako, mitä kotikulmillasi tapahtuu?

Jos vastasit edellä mainittuihin kysymyksiin myönteisesti, lähde ihmeessä ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin. Sinun kotiseurakuntasi on merkittävä toimija lapsi- ja nuorisotyössä, se tuo tukea ja turvaa niille, jotka tarvitsevat apua ja iloa ihmisille muun muassa kirkkokonserttien kautta. Kirkon sanoma armollisesta Jumalasta ja lähimmäisenrakkaudesta ei kuulu, jos ei ole ihmisiä, jotka sitä toiminnallaan tukevat. Ja jos mielestäsi kirkossa jokin asia mättää, niin tartu toimeen. Eivät asiat purnaamalla parane, vaan tekemällä.

Neljä vuotta sitten 548 vantaalaista asettui ehdolle seurakuntavaaleissa ja ehdokkaiden määrä kasvoi yli sadalla. Nyt, vajaa kaksi viikkoa ennen ehdokaslistojen viimeistä jättöpäivää, on vielä melko hiljaista. Hyviä ehdokkaita siis kaivataan. Lisätietoa asiasta voit kysyä kotiseurakunnastasi tai käymällä Vantaan seurakuntien vaalisivuilla www.vantaanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit.

Viime vaaleissa suomenkielisissä seurakunnissa ehdokkaita asetti seitsemän ja ruotsinkielisessä seurakunnassa kolme valitsijayhdistystä. Listoja on nytkin niin kirkollisesti uudistusmielisille, perinteisille kuin siltä väliltä olevalle seurakuntaväelle. Puolueista Kokoomus ja SDP ovat liikkeellä ja uutena ainakin Perussuomalaiset. Ryhmien ja ehdokkuudesta kiinnostuneiden pitäisi kuitenkin löytää toisensa, joten ehdokaslistojen kokoajat – viimeistään nyt on aika aktivoitua.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli: