null Pääkirjoitus: Tiesitkö tätä?

Puheenvuorot

Pääkirjoitus: Tiesitkö tätä?

Oletko tullut ajatelleeksi, että kirkon jäsenenä olet mukana kansanliikkeessä, joka saa niin Vantaalla kuin maailmallakin paljon hyvää aikaan?

Seurakuntien lapsi- ja nuorisotyö on merkittävä toimija Vantaalla: esimerkiksi kaupungin iltapäiväkerhoista 28 prosenttia on seurakuntien kerhoja. Diakoniatyöntekijät auttavat ihmisiä kriisitilanteissa. Viime vuonna asiakaskontakteja oli 12 700. Perheneuvojilla oli noin 4200 asiakastapaamista ja sairaalapapeilla 2100. Ihmisiä autetaan vankiloissa ja päihdeongelmissa. Näkö- ja kuulovammaisten sekä kehitysvammaisten parissa toimii työntekijä. Papit kohtaavat vuosittain tuhansia surevia ihmisiä. Vajaan 400 palkatun työntekijän rinnalla seurakunnissa toimii noin 2000 vapaaehtoista lähimmäistensä parhaaksi.

Kokonaiskirkossa luvut ja työn vaikuttavuus moninkertaistuvat.

Kirkko on myös suoraan ja välillisesti – järjestöjensä kautta – merkittävä kansainvälinen toimija. Lauantain 5.4. Helsingin Sanomissa oli kaksi esimerkkiä Kirkon Ulkomaanavun työstä: toinen Syyrian pakolaisleireiltä, toinen Keski-Afrikasta. Kirkon järjestöt rakentavat rauhaa, auttavat akuutissa hädässä ja tekevät pitkäjänteistä ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä.

Suomen Lähetysseuralla on käynnissä Tasaus-kampanja, jolla autetaan vammaisia kehitysmaissa. Neljä viidestä maailman 800 miljoonasta vammaisesta elää äärimmäisessä köyhyydessä ja vain 2–3 prosenttia vammaisista lapsista pääsee kouluun. Kirkot ovat lähetystyönsä alusta lähtien tukeneet vammaisten ihmisarvoa, tuoneet heitä konkreettisesti majojen pimeydestä päivänvaloon. Muun muassa sitä on kirkon lähetystyö.

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.