null Pääkirjoitus: Vantaalainen jouluihme

Puheenvuorot

Pääkirjoitus: Vantaalainen jouluihme

Jouluun kuuluu ajatus lahjan antamisesta. Joulu on jakamista, yhteistä iloa. Toisaalta on myös paljon niitä, jotka viettävät joulunsa yksin, eivät saa lainkaan lahjoja tai joiden joulussa ei ole erityistä iloa — elleivät toiset ihmiset sitä tuo.

Vantaan seurakunnat järjesti tänä jouluna Rakenna joulupuu -kampanjan, jonka tavoitteena oli jakaa eteenpäin sitä hyvää, mitä itse on elämässä saanut. Kampanjan nettisivuilla oleva joulukuusi osoittaa konkreettisesti, miten hienosti vantaalaiset ottivat kampanjan vastaan. Kuusen oksat ovat notkollaan kampanjan eri osien toteutumisesta kertovia koristeita.

Seitsemässä kirkossa olleet vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten joululahjatoiveet vietiin suorastaan käsistä. Vantaalaiset hakivat kuusista kaikki toiveet ja toteuttivat hiukan enemmänkin, sillä seurakuntiin tuotiin myös ylimääräisiä lahjoja. Seurakuntien diakoniatyö toimittaa lahjat perille ennen joulua.

Sukkien neulomiseen on osallistunut satoja vapaaehtoisia. Niitä kertyi peräti neljä kertaa yli tavoitteen eli yhteensä 1600 sukkaparia. Sukkia kudottiin kodeissa ja seurakuntien kudontapiireissä ja lähetettiin myös Vantaan ulkopuolelta. Vielä enemmän kuin sukat jaloissa saajia lämmittää ajatus siitä, että jokainen pari on vaatinut aikaa ja rakkautta.

Sukkia lahjoitettiin vangeille, päihdekuntoutujille, turvakodin asukkaille, kehitysvammaisille ja vanhuksille. Jokaiselle parille löytyy joku, jolle sukat ovat enemmän kuin tarpeen.

Kampanjan kolmas osa eli kehitysmaiden ihmisten auttaminen on vielä kesken. Tapaninpäivän iltaan asti voi kampanjan nettisivuilta Rakennajoulupuu.fi käydä hankkimassa vuohilahjan ja tukea kaukomailla asuvan perheen toimeentuloa.

Idän tietäjät toivat kaksituhatta vuotta sitten Betlehemissä syntyneelle lapselle kultaa, suitsuketta ja mirhamia. He toivat parastaan, mutta niin toivat myös vantaalaiset lähimmäisilleen: lämpimiä sukkia, paketteja vähävaraisille lapsille ja toimeentuloa kehitysmaiden asukkaille.

Hyvää Vapahtajamme syntymäjuhlaa kaikille!

Kirjoittaja on Vantaan Laurin päätoimittaja.
pauli.juusela@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.