Pääministeri Stubb: Kirkko on aiempaa avoimempi
Pääministeri Alexander Stubb ja arkkipiispa Kari Mäkinen näkivät kirkon tuovan turvallisuutta ihmisten elämään.

Pääministeri Alexander Stubb ja arkkipiispa Kari Mäkinen näkivät kirkon tuovan turvallisuutta ihmisten elämään.

Pääministeri Stubb: Kirkko on aiempaa avoimempi

Pääministeri Alexander Stubb arvostaa kirkkoa hyväntekijänä ja yhteiskunnallisena keskustelijana. Hän arvioi, että kirkko on viime aikoina avautunut ja on Suomessa modernimpi kuin monessa muussa maassa.

- Kun näen sanan kirkko, minulle tulee hyvä mieli, koska tiedän, mitä kirkko tekee nuorien tai köyhien parissa tai ulkomaanavussa, Stubb sanoi keskustellessaan arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa maanantai-iltana Helsingin Sanomatalossa.

Stubb kertoi, että hänelle itselleen kirkko ja sen perinteet tuovat turvaa ja ovat osa identiteettiä.

Myös arkkipiispa Mäkinen piti kirkkoa ja sen pitkää traditiota turvallisuustekijänä, joka auttaa kestämään maailman turvattomuutta.

Molemmat kertoivat olevansa huolissaan siitä, että syrjäytyminen, yksinäisyys ja turvattomuus näyttävät yhteiskunnassa lisääntyneen. Mäkisen mukaan esimerkiksi ne viestit, joita kirkon diakoniatyön kautta tulee, ovat hälyttäviä.

- Jos tunnistetaan, että yksinjääminen on iso yhteiskunnallinen kysymys, eikö sitä voisi käyttää myös poliittisten päätösten arviointimittarina? Mäkinen kysyi.

Hänen mielestään kirkon täytyy olla suhteessa yhteiskuntaan kriittisen etäinen, jotta se olisi uskollinen omalle identiteetilleen.

- Yhteiskunnan tilaa tulee katsoa kaikkein heikoimpien näkökulmasta, hän muistutti.

Pääministerin ja arkkipiispan keskustelu oli samalla seurakuntavaalikampanjan avaus. Mäkinen haastoi kuuntelijat miettimään, mitä tapahtuisi, jos vaalien äänestyprosentti olisi 90. Viime vaaleissa se oli 17.

 

Jaa tämä artikkeli: